Premier

Live Suffer Die – “Fisted Aspiration of Sanctuary” exkluzív premier & interjú

SILENCER és BETHLEHEM öngyilkos vokáljai keverve JUDAS ISCARIOT megigéző, rituális riffelésével!

A Moribund Records büszkén tiszteleg a LIVE SUFFER DIEA Voice from Beyond Death” CD-jének kiadásával egy kult harcos előtt akit megint idejekorán ragadott magával a kénköves tűz. A LIVE SUFFER DIE Lance Gifford utolsó felvétele és utolsó közös munkája Lörd Matzigkeitus-szal (The Projectionist, The Black Sorcery). Ez az egyedi és réteg US/kanadai black metál kooperatíva, az LSD, olyan megbabonázó és komor gitártechnikával dolgozott mint a JUDAS ISCARIOT, egybegyúrva egy olyan eszeveszett vokállal amilyet a BETHLEHEM “Dictius Te Necare” vagy SILENCER “Death – Pierce Me” óta nem hallhattunk! Az “A Voice from Beyond Death” egy finomra hangolt depresszív szuicid black metálos LIVE SUFFER DIE áradat, ami garantáltan kielégíti majd a SHINING, SILENCER vagy korai BETHLEHEM rajongóit.

A március 20-án megjelenő albumról ízelítőként a “Fisted Aspiration of Sanctuary” dal meghallgatható!

Exkluzív interjú Lörd Matzigkeitus-szal!

A LIVE SUFFER DIE zenekarról mit kell tudnunk? Mikor alakult és milyen eddigi fontosabb ténykedései voltak?

Az LSD-t eredetileg Lance Gifford (Bitter Peace/Empire of Blood) ötlötte ki 2016-ban és Vardant szánta énekesnek, azonban Vardan egyéb zenei elkötelezettségei miatt visszalépett a projektből. Lance ekkor keresett meg hogy vállaljam el, mert ismerte sokoldalú énekeim és hangképzésem szokatlan sokszínűségét. A vokálokat rettentő fájdalmas és katartikus keretek között rögzítettem nem sokkal a felkérés után.

Lance, miután 2019 májusában rengeteg viszontagságon esett át, megkeresett és megígértette velem hogy befejezem és kiadom az albumot, mert a saját elmondása szerint már nem volt neki sok hátra.

2019 szeptemberében hunyt el, én pedig felkerestem Odint a Moribund Cult Recordstól hogy megtiszteljük Lance utolsó kívánságát és hogy anyagilag megsegítsük családját. Az “A Voice from Beyond Death” elkészült és 2020 márciusában fog megjelenni. Ez az album az ő utolsó zenei eredménye. Több LSD zene nem lesz, de szellemét tovább viszem minden jövőbeli munkáimban.

Mit ad a hallgatónak, milyen érzéseket kavar fel?

A zene természetesen teljesen szubjektív de a cél az volt, hogy a hallgatót a szenvedés legtávolabbi sarkaiba vigyük el, melyből a lángoló katarzis vagy feloldozóst ad nekik, vagy erőt hogy folytassák a világban található aljasság elleni harcot. Az LSD egy szívmarcangoló, szorongós darab ami a hallgatót megváltoztatja függetlenül attól, hogy hogy fogadja be gonoszságát.

Ez a belső fájdalom, düh, mániákus harag, bánat, gyász, komor béke és ingerültség összetett kivetülése. Mikor meghallom, azonnal életem egy gyötrelmes időszakába visz vissza.

Leginkább azt szeretném, hogy a hallgatót átjárja az a rettentő tehetség amit Lance képviselt, és hogy énekhangja érintsen meg mindenkit akit csak lehet.

A “Fisted Aspiration of Sanctuary” dalról tudnál bővebben beszélni?

A “Fisted”-nek egy nagyon hipnotikus, lassan fortyogó üteme van. Lance olyan tátongó űrt hagy a ritmusokban ami az egész dalnak egy elgondolkodtató jelleget ad. A szöveg maga, amit én írtam, a teljesen romba döntött álmokat testesíti meg. A tér amiből minden ami értéket képviselt, minden amiért megérte folytatni, ki lett szaggatva, és nincs semmi ami feloldozást adna ebből a pusztításból. A cím maga is sokat mond… egy gondolat ahol a nyugalmat és biztonságot külső negatív erők megöklözik. Egy ilyen megrázó szexuális aktus, ahol az ököl egy olyan nyílásba kényszerül aminek soha nem kellene ilyen durva nyúlást és szaggatást elviselnie.

A black metálnak fájnia kell mikor hallgatod. Ez a dal megráz, felzaklat és a teljesen elvakító erőszakig fokozódik. Az énekben hallhatjátok az elcsigázott lélegzetvételeket és a kínt. Nem színjáték hogy “brutális” vagy “metál” legyen. Szimplán az emberi érzelem ábrázolása, a megélt vereség szorongató kilátástalansága.

Azt hiszem ez a tökéletes gonoszság amit itt hallunk! Egy nagyon mély és sötét feketeség! Kérlek folytasd a szavaimat…

Ez a dal, ez az album nem azért készült hogy bárkinek is tetsszen, emiatt úgy érzem hogy egy igazán egyedi és őszinte darab. Az igazi black metál szelleme nem törődik a véleménnyel. Sátán vérlázító kiáltása minden ellen ami illő vagy kényelmes.

Kívánom hogy mindenki aki ezt hallja, emlékezzen Lance Gifford nyers tehetségére, hangja pedig visszhangozzon az idők végtelenjébe. Ki eme albumot életébe fogadja, annak gyűlölete és őszintesége örökre megváltoztatja.

LIVE SUFFER DIE “A Voice from Beyond Death” CD Lim. Ed. 500

Track Listing:
1. 14 Voices (13:17)
2. Fisted Aspiration of Sanctuary (11:47)
3. Self Destruction Fiend (16:47)
4. Twin Witches of Ruin (9:55)
5. Veins Wide Open (5:43)

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek