Premier

Maceration – „Epiphany Of The Past” videópremier

A dán death metal legenda, a MACERATION a nemrég bejelentett „It Never Ends…” című új albumuk promócióját az „Epiphany Of The Past” című videóval indítja. A dal egy pokolian fülbemászó, egyenesen old-school death metal himnusz, megszokott agresszív hangzással, a legendás Dan Swanö utánozhatatlan morajlásával, amely a debütáló albumhoz hasonlóan svéd dimenziót ad az egésznek.

30 évvel a debütáló és eddig egyetlen stúdióalbumuk megjelenése után a Maceration banda új albuma az „It Never Ends…november 25-én jelenik meg, Dan Swanö (Edge Of Sanity, Bloodbath stb.) közreműködésével

A dán banda meghatározó szerepet játszott a helyi death metal színtéren, a stílus úttörői közé tartoztak Dániában. Az „A Serenade Of Agony” című albumuk, melyen Dan Swanö is énekelt, valamint az úttörő Invocator tagjai is közreműködtek, egy egész generációnyi dán death metal zenekar számára egyengette az utat.

Visszatértünk a második albumunkkal. Tökéletes időzítés, 30 évvel a debütáló album után, és természetesen nagyon fontos számunkra, hogy az albumon ismét Dan Swanö énekel. Nagyon izgalmas élmény volt felvenni ezt az albumot és újra együtt dolgozni Dannel. Azt hiszem, az Edge of Sanity napjai óta ez az első alkalom, hogy Dan újra hörög egy albumon, szóval ez nagyon különleges” – mondta Jakob Schultz gitáros, ex-Invocator, és a Maceration egyik eredeti tagja. 

Idén, az „A Serenade Of Agony” újrakiadásának, a „Live Disfigurements” című élő album (történelmi koncertfelvételek felelevenítése) és az „Incombustible Remains” című könyv (amely a zenekar első koncertjének történetét meséli el, a DarkThrone előzenekaraként) mámorában a Maceration újraalakult és újra a pályán van. A banda már játszott olyan fontos dániai fesztiválokon, mint a Metal Magic és a Death Coast. Ősszel az Emanzipation gondozásában megjelenő albumon, amellyel a Maceration most írt alá lemezszerződést, Dan Swanö (ex-Edge Of Sanity, Bloodbath) visszatér, mint session énekes, csakúgy, mint a debütáló albumon, és mint producer is. Az albumot Dan Swanö keverte és masterelte saját Unisound stúdiójában, ahol a vokálokat is rögzítette.

„Az eredeti felkérés idején már teljesen felhagytam az énekléssel, különösen a hörgéssel, de mivel a Maceration volt az első album session munkám, amit énekesként csináltam, még 1991-ben, úgy éreztem, hogy ezen az albumon is szerepelnem kell. Ezért úgy döntöttem, hogy jelentkezem a hörgés, valamint a hangosítással kapcsolatos feladatokra. Nem csak a zenekarnak adom meg a tiszteletemet, amiért engem választottak, hogy énekeljek az első albumukon, hanem annak is, hogy végre egy teljes értékű, csúcsminőségű HM-2 death metal kiadványon énekelhessek” – mondja Dan Swanö a készülő albumon session énekesként és producerként betöltött szerepéről. „Azt kell mondanom, hogy sokkal jobban hangzik, mint valaha is gondoltam volna, tekintve, hogy a 90-es évek közepe óta tényleg nem használtam ezt a bizonyos hörgési stílust. A fantasztikus riffeléssel és a világszínvonalú dobolással kombinálva néha teleportáltak abba a hangulatba, amikor 1991-ben felvettem az Edge of Sanity „Unorthodox” című albumának énekét” – magyarázza Swanö

Az „It Never Ends…” borítóját a svéd művész, Ola Larsson készítette, aki olyan zenekarok számára kreált, mint a Sulphur Aeon, a Temple Of Void és a Disma. A Maceration új albumához készített alkotása a túlvilági ördögi erők hangulatát foglalja össze nagyon egyedi és intenzív módon, ötvözve a groteszket az elméd legsötétebb zugával.

A Maceration felállás az eredeti Maceration tagokból, Jakob Schultz (ex-Invocator) szólógitárosból és Lars Bangsholt ritmusgitárosból áll. Az új felállásban játszik még Robert Tengs basszusgitáros, Rasmus Schmidt dobos (Illdisposed, ex- Myrkur) és Jan Bergmann Jepsen énekes (ex-Cor Vacante).

Az „It Never Ends2022. november 25-én jelenik meg digitálisan, CD-n és LP-n (fekete és fehér vinyl, egyenként 300 darabra limitálva) az Emanzipation Productions gondozásában.

Felvételi felállás:

Dan Swanö – ének
Jakob Schultz – szóló/ritmusgitár 
Lars Bangsholt – ritmusgitár 
Robert Tengs – basszusgitár
Rasmus Schmidt – dobok 

Webshop:
https://bit.ly/macer-shop

Web:

Facebook

Instagram

Spotify

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek