Premier

Mayhem – Esoteric Warfare albumpremier!

A Mayhem új „Esoteric Warfare” című albumát teljes egészében meghallgathatjátok a Season of Mist kiadó jóvoltából!

Hét hosszú éve már, hogy a MAYHEM kiadta legutóbbi, negyedik nagylemezét, az „Ordo ad Chao”-t. Fennállásuk 30. évfordulója alkalmából, a black metal stílus egyik leghíresebb és legmeghatározóbb bandája 10 brutális és kegyetlen számmal tér vissza, melyek hűen tükrözik a norvég underground királyait.

A MAYHEM-et az elhunyt, de máig legendás frontember Øystein Aarseth, más néven Euronymous, Jørn „Necrobutcher” Stubberud basszeros és Kjetil „Manheim” Haraldsson dobos alapították. A banda egy VENOM számból, a „Mayhem with Mercy”-ből vette a nevet. Az utóbb említett angol trió által bevezetett stílust folytatva és megújítva, a MAYHEM-et hamar a második hullámként kezdték emlegetni.

Per Yngve „Dead” Ohlin frontember öngyilkosságot követett el, Euronymous-t meggyilkolta a vendégbasszeros „Count Grishnakh”, másnéven a hírhedt Varg Vikernes, templomégetések, drogok és letöltendő börtönbüntetések – a MAYHEM mindig központi szerepet játszott a borzalmakban. A norvégokat azonban még a halál sem állíthatta meg abban, hogy folyamatosan jobbnál-jobb albumokat készítsenek.

A „Deathcrush” EP (1987) elképesztő nyers hangzását, az ikonikus és stílust meghatározó „De Mysteriis Dom Sathanas” (1994) követte, melyen már az ördögi Jan Axel „Hellhammer” Blomberg játszott, aki 1988-ban csatlakozott. Az albumon a magyar származású Csihar Attila hallható a TORMENTOR-ból.

Az enigmatikus, eredeti énekes, Sven-Erik „Maniac” Kristiansen hallható az 1997-es „Wolf’s Lair Abyss” EP-n, melyet az elképesztően tehetséges Rune „Blasphemer” Eriksen írt, aki hatalmas sikert ért el a 2000-es „Grand Declaration of War”-ral. Ezt a klasszikusabb „Chimera” (2004) és a sötétség igazi mesterműve, az „Ordo Ad Chao” (2007) követte, melyen ismét Attila énekel. Az album számai után, Attila nyomdokait ezután sokan próbálták követni.

A MAYHEM folyamatos tagcseréken esett át, ezért még Blasphemer kilépése sem állíthatta meg őket. Ezután főleg élő fellépések következtek, majd a teljes egyensúly Morten „Teloch” Iversen felvétele után állt vissza. A gitáros már bizonyított a NIDINGR-ben, akiket nagyra tartanak a black metal rajongók, azonban az underground színtérről nem sikerült kitörniük. A MAYHEM-mel való közös munkában Teloch bizonyította, mennyire érzi a norvég legenda szellemét és a banda gyökereit. Ezzel ellentétben azonban képes egy lépéssel előre járni és meghatározó dolgokat alkotni a stílusban ahelyett, hogy csak a régi megoldásokat ismételgetné.

Az „Esoteric Warfare” végre készen áll a kiadásra. Vérfagyasztó riffek indítanak teljes rohamot a sötétség nevében, Attila embertelen hangja pedig a hidegháborúban való nukleáris kísérletezgetéseken alapul. Az album ismét, minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a MAYHEM a black metal alfája és omegája.

Mayhem_Tour_2014

www.facebook.com/mayhemofficial
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://shop.season-of-mist.com/catalogsearch/result/?q=Esoteric+Warfare
www.graphic-noise.com/zbigniew-m-bielak

Kapcsolódó cikkek

Mayhem, Mortiis, Exodikon – Koncertbeszámoló

bönin

Mayhem – Mortiis – Exodikon – pénteken koncert a Barba Negrában!

KMZ

Mayhem – Készül az új lemez

Krol

Mayhem – Koncertbeszámoló

Cryonus

MAYHEM – Esoteric Warfare

Azagtoth

MAYHEM – Psywar (single)

K.Zs.

Hot News: Mayhem premiere new song!

KMZ

Hot News: Mayhem unleash new track!

KMZ

Hot News: Mayhem premiere second new song!

KMZ

Hot News: Mayhem reveal artwork and tracklist!

KMZ

Hot News: Mayhem announce European shows!

KMZ

Hot News: Mayhem unveil first new song in seven years!

KMZ

Mayhem – Koncertbeszámoló

Melciah

MAYHEM – De Mysteriis Dom Sathanas

A honlap alapértelmezése

MAYHEM – Ordo Ad Chao

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek