Ne Obliviscaris – Reveries from the Stained Glass Womb dalpremier

Print Friendly, PDF & Email

2014. Sze 23, 16:00 :

Ne Obliviscaris” jelentése „ne felejts”, és a Campbell klán büszke mottója. Ezek a felföldiek olyan sikeresek voltak, amennyire vérszomjasak, és többek között ők ihlették George R.R. Martin „Trónok Harcá”-t. Azonban az ausztrál NE OBLIVISCARIS nem foglalkozik a folk metállal és nem is vérengző. Elmondható, hogy zenéjük olyan összetett, mint a skótok történelme, ők pedig Argyll klán tagjainak kalandos természetében osztoznak.

Citadel” című második albumuk többrétegű dalai inkább a metál alapot ötvözik a jazz, flamenco, progresszív rock és sok más elem avant-garde megközelítésével. NE OBLIVISCARIS kiváló zenei érzékkel és olyan mélyenszántó szerzői képességekkel rendelkezik, amit egy ilyen fiatal bandától ritkán látunk. Meghallgatva dalaikat kevésbé lesz meglepő, hogy Ausztrália egyik legnevesebb klasszikus zeneiskolája, a „Sydney Conservatorium of Music” felvette tanrendjébe az „And Plague Flowers The Kaleidoscope” dalukat sikeres debüt „Portal of I” (2012) nagylemezükről.

A bandát a gyönyörű ausztrál part menti városban, Melbourne-ben alapították 2003-ban. Már 2007-es „The Aurora Veil” demójuk után elkezdték emlegetni őket a metál undergroundban. A média a „Portal of I”-nál csatlakozott be, mely megmutatta behatásaik és dinamikus dalírásuk színes skáláját, ahol a virtuóz hegedűjáték rengeteget adott a hangzáshoz. Az ausztrálok kiváló élő fellépéseikről is híresek lettek olyanok előzenekaraként, mint a DEVIN TOWNSEND, ENSLAVED, BETWEEN THE BURIED AND ME és CRADLE OF FILTH, hogy csak néhányat említsünk.

Sikeres háromhetes ázsiai headline turnéjuk után, ami magába foglalt egy teltházas tokiói koncertet, NE OBLIVISCARIS megkezdte közösségi finanszírozású kampányát, hogy tovább folytathassa nemzetközi turnéját. A célul kitűzött 37.500 dollárt 38 óra alatt elérték, a végösszeg pedig 56.644 dollárnál állt meg, megtörve az előző ausztrál rekordot. A „Citadel”-el a banda készen áll meghódítani a világot. A mixelést és masterelést Jens Bogren (OPETH, KATATONIA) végezte, az album pedig NE OBLIVISCARIS nagybetűs sikerét hirdeti. Hallgassátok hát és ámuljatok el ettől a briliáns „Citadel”-től!

Bemutatjuk, a “Painters Of The Tempest Part 3″… újabb darabját a 23 perces dalnak, mely “Citadel” című új albumunk magját alkotja. Ez az utolsó darab, egyben a “Part 2, Movement 3: Curator” közvetlen folytatása mely ízelítőt adhatott albumunkról. Mindenképp úgy érezzük, hogy a “Painters Of The Tempest” annak teljességében eddigi legnagyratörőbb munkánk, és “Part 3”, melyen csak gitár és hegedűs részek hallhatok és a banda egy teljesen más oldalát mutatja be, valami olyasmi, amire kifejezetten büszkék vagyunk.

Tracklist:
1. Painters of the Tempest (Part I): Wyrmholes
2. Painters of the Tempest (Part II): Triptych Lux
• Movement I: Creator
• Movement II: Cynosure
• Movement III: Curator
3. Painters of the Tempest (Part III): Reveries from the Stained Glass Womb
4. Pyrrhic
5. Devour Me, Colossus (Part I): Blackholes
6. Devour Me, Colossus (Part II): Contortions

Tagok
Xenoyr: durva vokál
Tim Charles: hegedű és tiszta vokál
Benjamin Baret: lead gitár
Matt Klavins: gitár
Brendan ‘Cygnus’ Brown: basszus
Dan Presland: dob

www.facebook.com/NeObliviscarisBand
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/NeOeshop

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 1 434 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..