Premier

Needless – „Planet Oblivion” videopremier

A „Planet Oblivion„, a harmadik digitális single és videó, amit a Needless közelgő albumáról ismerhetünk meg, talán a „legkülönlegesebb” szám az egész lemezről. Ez egy ritmikailag összetett és többrétegű szám, a fő téma mögött egzotikus dallamok futnak, és a Thy Catafalque-os Horváth Martina kísérteties vokálja szólal meg benne. Tökéletes túlvilági elem a „The Cosmic Cauldron” sci-fi koncepciójának zárásaként, és minden bizonnyal az egyik olyan szám, amit az egész gyűjteményből a jövőre nézve is megjegyzünk.

Ez az első olyan dal a zenekarunk történetében, amely a saját értelmezésünkben „balladának” tekinthető” – mondja Foczek Ádám énekes. „Próbáltunk némi 70-es évekbeli rock hangulatot megvalósítani valódi szintetizátorok használatával, de a dal koronája egyértelműen Martina hangja. A történetről: Ebben az utolsó előtti fejezetben, szembe kell néznünk a Kozmikus Üsttel és találkoznunk kell a szörnyű sorssal, ami végezni fog az univerzummal.”

Needless 2004 telén alakult Dánszentmiklóson. A zenekar otthoni projektként indult, és lassan 2014-re aktív csapattá nőtte ki magát. Zenéjük alapvetően a dallamos thrash és death metal hagyományos elemeiből áll, a black metal atmoszférikus oldalával, némi progresszív elemekkel.

Mindez az agresszió és a kegyetlenség vad keverékévé keveredik, mitikus témákkal és nihilista elmélkedésekkel az emberiségről. A zenekar 2015-ben jelentkezett első kiadványával, a “The Dark Spirit of Ages” EP-vel, amely kritikailag pozitív visszajelzéseket kapott. A megjelenés után a Needless számos koncertet adott Magyarországon olyan zenekarokkal, mint az Aggression, a Nervosa, a Nuclear, a Dew-Scented és a Flotsam And Jetsam.

A „The Cosmic Cauldron2022. január 7-én jelenik meg CD-n és digitális formátumban a UPRISING! Records kiadónál.

Needless:

Bánfalvi László – basszusgitár
Botond Kasper – dob
Bárány Tamás – gitár
Foczek Ádám – vokál
Botond Fogl – gitár

Digital singlehttps://orcd.co/need-planet

Webshop: https://bit.ly/need-cosmic

Web:

Facebook

Bandcamp

Instagram

Soundcloud

Youtube

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek