Premier

Nightbringer – Misrule (official premiere)

A NIGHTBRINGER eddig is gyors ütemű evolúcióját sürgeti komor elkötelezettséggel. Közelgő, sorban ötödik albumuk a „Terra Damnata” címet viseli, és legalább egy nagy lépéssel kerül közelebb újabb zenei dimenziók felé elődje, az „Ego Dominus Tuus” (2014) című albumhoz képest – mindezt úgy, hogy közben nem lépnek le a banda által eddig kitaposott sötét ösvényről.

Míg az „Ego Dominus Tuus” olyan nagy bandák alapvető jellemvonásait ötvözte, mint az EMPEROR, DARK FUNERAL, vagy a DIMMU BORGIR (csak hogy pár klasszikust említsünk) a blackes amerikai egyvelegbe, addig a „Terra Damnata” látszólag szisztematikusan elvágja ezeket a kötelékeket, melyek 2011-es „Hierophany of the Open Grave” című albumukból is kitűntek. A NIGHTBRINGER azóta élesítette körmeit, nem riad vissza a disszonanciától, és ott üt zenéjével, ahol az a legjobban fáj.

Megalapítása idején a NIGHTBRINGER célja a halál misztériumán való elmélkedés volt a mágikus tudományok tradícióin keresztül. Az 1999-ben Naas Alcameth énekes-gitáros és Nox Corvus korábbi tag által alapított Colorado-i csapat a skandináv black metált választotta alapként művészete kifejezésének. A NIGHTBRINGER a második generációs black metál vonalai mentén fejlődött, ám tagjai közben folyamatosan fejlesztették egyedien gonosz hangzását. Több demó és split 2001 és 2006 közötti kiadása után 2008-ban érkezett meg debütáló albumuk „Death and the Black Work” címen. Két évvel később született meg a második opusz, az „Apocalypse Sun”. Az amerikai undergroundból kitörve a NIGHTBRINGER olyan nagy nevek nyitózenekaraként állt már helyet, mint a WATAIN, KRIEG, és a PROFANATICA.

Most, miután bebetonozták helyüket az amerikai black metál elit köreiben, a NIGHTBRINGER készen áll az újabb határok áttörésére a „Terra Damnata” gerjesztette hanghullámokkal.

Tagok:
Naas Alcameth: gitár, basszus, vokál, szövegek és effektek
Ophis: gitár, basszus, vokál és szövegek
Ar-Ra’d al-Iblis: vokál, szövegek
Menthor: ütős hangszerek

NIGHTBRINGER
Terra Damnata

Track-list
1. As Wolves Amongst Ruins
2. Misrule
3. Midnight’s Crown
4. Of the Key and Crossed Bones
5. Let Silence be His Sacred Name
6. Inheritor of a Dying World
7. The Lamp of Inverse Light
8. Serpent Sun

www.facebook.com/NightbringerOfficial
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/NightbringerDamnata

Kapcsolódó cikkek

NIGHTBRINGER – Ego Dominus Tuus

Azagtoth

Nightbringer – Albumpremier!

KMZ

Nightbringer új dal megjelenése!

KMZ

Hot News: Nightbringer kick off European tour!

KMZ

Hot News: DWP News Digest – Nightbringer, Dødsengel, Serpent Noir, Andramelech, Weapon, Odem

KMZ

Hot News: Daemon Worship Prod. News Digest – Nightbringer, Dødsengel, Arfsynd + new patches!

KMZ

Hot News: Acherontas and Nightbringer join forces!

KMZ

Hot News – Nightbringer: Album Detailed

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek