Premier

Nightmarer – „Death/Swansong” premier

A káosz zúgó hullámokként érkezik. Minták emelkednek ki az örvénylő energiákból. A sötétség szilánkjai bizarr formákká és torz szögű alakzatokká állnak össze. Ami elsőre H.P. Lovecraft műve leírásának tűnhet, az valójában a NIGHTMARERCacophony of Terror” címmel debütáló albumának rémálomszerű zenei látomása.

A NIGHTMARER látszólag a semmiből csapott le az extrém metál underground színterére „Chasm” címmel 2016 elején megjelent EP-jével. A mély tónusú disszonancia, pusztító súlyosság és magasztos hangtornyok ádáz hurrikánja elsöpörte a színteret: első, 10”-es vinylük minden példánya szinte előrendelésben elfogyott.

Az olyan bandák, mint a GIGAN, THE OCEAN és WAR FROM A HARLOTS MOUTH tagjaiból 2014-ben kinövő nemzetközi trió korábbi csapataiknak csupán legextrémebb elemeit hozták magukkal, majd átemelték azokat még pokolibb dimenziókba.

Miután bevésték elsöprően egyedi stílusukat a DEATHSPELL OMEGA, DODECAHEDRON és ULSECT által is kitapogatott sötét anyagba, a NIGHTMARER most 2018 egyik legsötétebb és legpusztítóbb albumát készül ránk ereszteni. Az extrém zenei gyönyörök szerelmeseinek azt ajánljuk, hogy csak saját felelősségre lépjenek a „Cacophony of Terror” szonikus dimenzióiba!

A NIGHTMARER gitárosa, Simon Hawemann az alábbiakat nyilatkozta: „’Death’ című számunk a ’Cacophony of Terror’ elkerülhetetlen végét jelzi – a kárhozásra ítélt csata utolsó állomását. A számot egy túlságosan valós élmény ihlette: végig kellett néznem egy hozzám közel álló utolsó napjait. A ’Death’ riffjei és hangzása a nehézkes lélegzést, megkínzott nyögéseket és a haldokló rángásait tükrözik – az a látvány és hang, ami örökre beleégett az emlékezetembe. Ez a tapasztalat morbid és torz alapot adott a halál hangba öntéséhez. Amint véget ér, a ’Death’ átfordul a ’Swansong’ című számba, ami nem más, mint a küzdés végének feloldozása. Az egyik nem létezhet a másik nélkül, ezért a két számot egy trackbe formálva mutatjuk be. Örömmel egyesítettünk erőinket Alan Dubin (KHANATE/GNAW) félelmetes hangjával. Átütő sikolyai tökéletesen megtestesítik az album főhősének torz elméjében lakó démont. További körítés nélkül: add át magad a halálnak!

NIGHTMARER
Cacophony of Terror

Megjelenés: 2018. március 23.

Track-list
1. The Descent (1:36)
2. Stahlwald (3:31)
3. Skinner (4:38)
4. Bleach (3:59)
5. Cave Digger (3:25)
6. Fetisch (4:46)
7. Tidal Waves of Terror (3:23)
8. Ceremony of Control (4:48)
9. Death (4:52)
10. Swansong (1:27)

Jelenlegi tagok:

John Collett: vokál
Simon Hawemann: gitár
Paul Seidel: dobok

Stúdiótagok:

John Collett: vokál
Simon Hawemann: gitár
Paul Seidel: dob
S. Braunschmidt: basszus (csak stúdió)

Vendégzenészek:

Alan Dubin: „Death” vokál
Petöcz Ferenc: „Cave Digger” sample-ök

Felvételek:

Ének: S. Hawemann irányítása alatt, Sludge Studios
Gitár felvételek és erősítés: S. Hawemann irányítása alatt, Sludge Studios
Dob felvétel: J. Kerscher irányítása alatt, Ghost City Recordings
Basszus játék, zeneszerzés, felvételek: S. Braunschmidt

Keverés és Mastering: Raphaël Bovey, MyRoom Studio

Borító: Valnoir „Metastazis”

http://smarturl.it/NightmarerShop
www.facebook.com/nightmarercult
www.instagram.com/nightmarercult
www.nightmarer.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek