Premier

Numenorean – Devour (Official Premiere)

Soha ne ítélj első látásra – ezt a közhelyet albumborítókra is érthetnénk, különösképpen a NUMENOREAN debütáló lemezére. A kanadai poszt-black metálos társulat olyan zenei remekművet alkotott, mely egyszerre mutat szépséget, durvaságot, brutalitást és melankóliát, és mindezen összetevőket lélegzetelállító dallamokká és riffekké keveri össze.

Az albumborító azonban sokakat megrázhat (alternatív borító is kapható, ha az eredetit netán túl erősnek találnád publikálni), a cél viszont meglepő módon nem a sokkolás. A képválasztás legjobb magyarázata magától a bandától jön: „Az albumunk a ’veszteség’ és azon dolgok iránti vágyódás körül forog, melyeket mi, emberek, soha nem érhetünk el. Mindannyian üresek és megtörtek vagyunk valamilyen módon, és olyan dolgok által keressük a kiteljesedést, mint a pénz, szex, kapcsolatok, drogok, vallás és sok minden más, de a végén sosem érjük el az igazi boldogságot. Talán amit valóban keresünk az az ártatlanság, melyet gyerekként éltünk meg. Viszont mivel képtelenek vagyunk ezt visszaszerezni, így lehet, hogy csak a halál marad megváltásnak. A borítón lévő kislány ezt a végső nyughelyünket jelképezi – e világunkon túl való létezésünket. Az album címe mindezt összefoglalja, amint eljut a tudatig, hogy a lánynak már nem kell végigmennie mindazon fájdalmon és bánaton, ami a felnőtté válással jár.


A ‘Home’ ezt a melankolikusan örömteli állapotot idézi fel a hallgatóban, és ahogy egyre több időt töltesz a kép értelmezésével, látni kezded a zenét a mosolyhoz közel álló arckifejezésén. Mindannyian úgy gondoltuk, hogy olyan képet kell választani, ami megragadja az album nyelvezetét, és amivel a hallgatóban még azelőtt elkezdődne az élmény, hogy megszólalnának az első hangjegyek. Nem homályos, hanem őszinte és veszélyesen lényegretörő. Magát az albumot úgy kell hallgatni, mint egy teljes utazást, ami elejétől a végéig átalakít, és bár a szövegek váltakoznak az elvesztés különböző értelmezései között, mind az öt dal valaki életének a befejeződését képviseli. ‘Home’: Teljes ártatlansággal születni a világba. ‘Thirst’: Kutatni a válaszokat az élet által elénk tárt kérdésekre. ‘Shoreless’: A reménytelenség érzései. ‘Devour’: Szánt szándékkal hagyni, hogy az élet elpusztítson. ‘Laid Down’: Megbékélni azzal, amivé váltál, és átadni magadat a hatalmas semminek.

A NUMENOREAN sokkal többet ért el debütáló albumával, mint csupán a DEAFHEAVEN, ALCEST, WOLVES IN THE THRONE ROOM, vagy a DER WEG EINER FREIHEIT által kitaposott út puszta követését. Ez az album mélyebbre visz minket, lázálmok között veszhetünk el, míg kísérteties szépsége egyre csak hív… ’Haza’.

Elérhető formátumok:
Digipak CD
Nyitható tokos vinyl (fekete és színes)

Tracklist:

1. Home
2. Thirst
3. Shoreless
4. Devour
5. Laid Down

Felállás:

Brandon Lemley: vokál
Byron Lemley: gitár, vokál
Roger Leblanc: gitár, vokál
Rhys Friesen: basszusgitár, vokál
David Horrocks: dob, vokál

Megjelenés 2016. július 22.

www.facebook.com/Numenoreanofficial
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/NumenoreanHome

Kapcsolódó cikkek

Last minute buli – Numenorean, Gaerea

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek