Premier

Oddland – „Unity” videopremier

A finn progresszív metálosok, az ODDLAND második videoklipével tér vissza a „Vermillion” című, hamarosan megjelenő stúdióalbumukról. Akárcsak a korábban megjelent számukhoz hasonlóan a „Unity” is egy intenzív hangzású, ritmikailag összetett, dallamokban és érzelmekben gazdag megközelítést mutat. Egy újabb csapás a 2022-ben megjelenő nagylemez előtt a progresszív zenét szeretőknek a finn zenekartól.

Az „Unity” mögött álló gondolatot a „do we own what we are” szövegsor képviseli a legjobban” – kommentálta a zenekar. „Mi van, ha az egyén valójában nem is létezik olyan erősen, mint ahogyan azt a mai világban hangsúlyozzák, és tudatunk, gondolataink és tapasztalataink valójában egy nagyobb egység, tér és univerzum tükörképei, amelynek mindannyian részei vagyunk. A dalszövegek azzal a gondolattal játszanak, hogy az ebbe az irányba való elmozdulás talán nem is olyan rossz dolog az emberiség számára. Maga a dal az Oddland védjegye, emlékezetes ritmussal és a vokálokkal, amelyek gyönyörű harmonikus egyensúlyt teremtenek, ami arra késztet, hogy ezt a dalt ismétlésen hagyd„.

A 2003-ban a finnországi Turku-ban alapított Oddland előremutató előadásmódja agresszív hangzásokat, tágas textúrákat és dicsőséges dallamokat olvaszt össze egy zökkenőmentes és összetartó egységgé.

Sikeres demók sorát követően a zenekar a Century Mediához szerződött a 2012-es debütáló albumuk, a „The Treachery Of Senses” megjelenéséhez. A Dan Swanö által kevert és masterelt lemezt a kritikusok elismerő kritikák özöne fogadta, többek között olyan rangos kiadványok dicsérték, mint a Rock Tribune, a Metal Hammer, az Inferno és még sokan mások, és a valaha Finnországban felvett legjobb prog-metal lemezeként dicsérték!!!

Az Oddland a Fantom stúdióban (Insomnium, Korpiklaani, Oranssi Pazuzu) vette fel a nagyszerű „Origin” című folytatásos albumot, majd Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames, Dimmu Borgir) keverte és maszterelte azt, és 2016-ban világszerte megjelent a Sensory Records gondozásában. A valamivel több mint negyvenöt percnyi zenét tartalmazó album egy olyan témát hordoz, amely mélyen kötődik a dalszövegekhez és a terjedelmes artworkhöz: mind a kilenc dalhoz külön műalkotás készült, amelyet Mohammed Essam egyiptomi művész készített.

Az Oddland számos fesztiválon fellépett, többek között az FME, a Tuska, a Headway és a Progpower Europe fesztiválokon, kétszer turnézott Európában, mind a Persefone előzenekaraként, mind pedig split headlinerként, emellett számos koncertet adott olyan befutott előadók mellett, mint a Soen, a Leprous, a Swallow the Sun és az Omnium Gatherum. Nagyszerű élő zenekar, amely nem hagy kívánnivalót maga után.

És itt vagyunk 2021-ben – a vadonatúj harmadik, „Vermilion” névre keresztelt albummal a progresszív finn mestereitől. Egy őrületesen elképesztő produkcióval, ami a Tool univerzumába repíti a hallgatót, és ezt a szuper produkciót keveri a zenei fordulatok tökéletes keverékével, ami minden Leprous, Pain Of Salvation vagy akár Faith No More rajongót megijesztene, egyszerűen nem lehet hibázni.

A „Vermillion” 2022 elején jelenik meg az Uprising Records gondozásában.

Felállás:
Sakari Ojanen: ének, gitár
Joni Palmroth: basszusgitár
Ville Viitanen: dobok
Jussi Poikonen: gitár

Pre-save link: https://orcd.co/odd-unity

Web:

Facebook

Official site

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek