Premier

Perracide – „Silence The World” videópremier

A PERRACIDE miután bejelentette új projektjét és debütáló albumát, Perra Karlsson visszatért barátaival egy vadonatúj dallal. Ezt most videón is megtekinthetitek! A „Silence The World” tartalmazza azt a parancsoló tekintélyt, ami a svéd underground színtér lenyomata, plusz néhány extrát. Az egyik ilyen az, hogy maga Perra vállalja benne a szólóénekesi szerepet – ez az egyetlen szám az albumon, ahol ez történik. A másik, hogy Hempa Brynolsson (gitáros a Darkenedben, az AngelBlastban és az Ordo Infernusban, ex-Excruciate) kezeli a (ezen az albumon nem megszokott) billentyűket, hogy egy extra réteget adjon a dalnak. A harmadik Simon Wizén (basszusgitáros a Nominonban és gitáros/énekes a Valkyrjában és a Die Hardban, ex-Ondskapt), aki a basszust, a gitárokat és a háttérvokálokat kezeli, szabad kezet kapott a zeneszerzésben, Perra mellett.

Mindez a „Silence The World„-öt az „Underdog” egyik legérdekesebb számává teszi – amely extra drámai érzést és sötétséget kölcsönöz a lemeznek, és amely a Perracide-ot az egyik legérdekesebb dologgá teszi.

„Szövegileg a „Silence the world” arról szól, hogy megmondom az összes embernek, akit utálok, hogy menjen a picsába, legalábbis ez a rövid verzió” – nyilatkozta Perra Karlsson a dalról. „Ha mélyebbre merészelsz ásni, a szöveg rendkívül személyes számomra, mint egyéniség. Valójában fél évszázadba telt, mire ide jutottam, ez egy vad és szinte embertelen utazás volt, rengeteg egészségügyi problémával és „Soha nem fogod megcsinálni!”-val az út során”.

„Köszönöm minden metalos testvéremnek szerte a világon, akikkel az elmúlt évtizedekben zenét vettem fel és játszottam; Tudjátok kik vagytok, és mindannyian seggberúgjátok az egész bagázst – És igen, jobb, ha elhiszitek; WE ARE PACK!”.

„Mindannyian átkozottul támogattatok, és néha (majdnem túl keményen) átnyomtatok a nehéz időkön, de hé, senki sem mondta, hogy a testvériség könnyű. A feladás nem igazán volt opció, hogy úgy mondjam. Most már tényleg elmondhatom, hogy jó érzés volt felnőni és megmondani a világ többi részének, akik nem támogattak, hogy FUCK OFF! Még akkor is, ha ez gyakran konfliktusokhoz vezetett, és néha láttam, ahogy az ellenségek sorban állnak, készen arra, hogy a szart is kiverjék belőlem. Tűzzel a tűz ellen. Ne félj azoktól, akik azt hiszik, hogy jobbak nálad, köpj az arcukba, és irigykedjenek rád. Nincs megadás, ha a csúcsra törsz, nem igaz?” – zárja mondandóját.

Aki az elmúlt három évtizedben csak fél füllel figyelte az extrém metal undergroundot, annak ismerős lehet Perra Karlsson dobos fantom lord. A Wortox/Altarban való szerény kezdetektől kezdve a korai kiemelkedő zenekarokon keresztül, mint a Suffer és a Nasum, a legendás Nominon, In Aeternum, Benediction és Deströyer 666 együttesekben való egyedi dobolásáig, valamint az olyan újabb bandáknak, mint a Kvaen, Devil’s Force és AngelBlast is kölcsönadta a dobos képességeit, a metalhoz való hozzájárulásának listája szinte végtelennek tűnik.

Az undergroundban eltöltött életét követően, a metál mesterség iránti soha nem lankadó elkötelezettséggel, neve a kemény munka és a metál iránti igaz szeretet szinonimájává vált. Az akkori állandó zenekarai aktivitásának hiánya miatt frusztrált Perra arra használta elégedetlenségét, hogy táplálja a kreativitás tüzét, és ennek eredményeként született meg az „Underdog”.

Ennek a szörnyeteg albumnak a megvalósításához egy felhívást tett közzé, amelyre a metal underground legendáinak egy olyan osztaga válaszolt, amely ritkán gyűlt össze egy lemezen. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó Marc Grewe (Morgoth, Insidious Disease), Hellbutcher (Nifelheim), John Zwetsloot (Dissection, Cardinal Sin), Anders Jacobsson (Nasum, Necrony, Axis of Despair), Dave Hunt (Benediction, Anaal Nathrakh), Jörgen Sandström (Grave, Entombed, Torture Division), Simon Wizén (Valkyrja, Die Hard), K. K. Warslut (Deströyer 666, Bestial Warlust) és Gord Olson (Darkened).

Az album tizennégy tagadhatatlan metál varázslatból áll. A számok közül öt új dal, amelyek Perra és választott fegyvertársai sokoldalúságát és extremitását mutatják be. Perra kezdetben csak dobon írta és demózta a dalokat, hogy a közreműködő zenészek gitárriffeket írjanak és leadeket adjanak hozzá, végül pedig a vendégénekesek és basszusgitárosok kiegészíthessék azokat a saját szólamaikkal. A fennmaradó számok Perra kedvenc számainak friss feldolgozásai a számtalan legendás előadásból, amelyeknek részese volt. Ez 45 perc zúzós metal, amit senkinek sem szabad kihagynia!

Készüljetek fel, és készüljetek fel a Perracide szenvedésére!

Az „Underdog” CD-n, LP-n (180gr fekete vinyl, 300 darabra limitálva) és digitális formátumban jelenik meg az Emanzipation Productions gondozásában 2023. június 23-án.

Digitális single:
https://orcd.co/perr-sile

Webshop: https://bit.ly/prr-shp

Web:
https://www.facebook.com/perracideofficial
https://open.spotify.com/artist/6RyGoUKNjYtZBabRSLM2ZY
https://music.apple.com/au/artist/perracide/1674638330
https://emanzipation.bandcamp.com/album/underdog

Kapcsolódó cikkek

PERRACIDE – Underdog

Georgius

Perracide – „Horripilation” (lyric video) premier

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek