Rauhnåcht – “Zwischen den Jahren” dalpremier

Print Friendly, PDF & Email

2018. okt 17, 19:00 :

Az elfeledett idők suttogásától kísérve, az osztrák ködből kiemelkedik valami.
A RAUHNÅCHT visszatér a csatamezőre, eddigi legnagyobb albumával, a “Unterm Gipfelthron”-nal.

2010-es megalakulása óta a RAUHNÅCHT egy sorozatnyi EP-n és split-eken kívül két, titáni hosszúságú albumot adott ki, a “Vorweltschweigen”-t (2010) és az “Urzeitgeist”-ot (2014).

Az “Unterm Gipfelthron” – azt jelenti: “a hegycsúcs trónja alatt” már a következő szintet képviseli: egyfajta himnusz a természethez a melodikus, progresszív pogány black metal médiumán keresztül, az Alpok népzenéjével erősen átitatva. Egyszerre fenséges és befelé forduló, bombasztikus és távoli.

Itt az első ízelítő abból, hogy mit is várhattok:

Fantasztikusan tehetséges vendégzenészek hozzák valamennyi – néha egészen meditatív vagy dervis-szerű – fafúvós témát , és egy mézédes hangú kórus sodorja a hallgatót az elmerült-szemű elmélkedésbe, vagy fújja meg a csatába hívó harsonát.

A RAUHNÅCHT 5 új dallal helyezi a múlt tradícióit egy új, túlvilági kontextusba:

01. Zwischen den Jahren 04:27
02. Unterm Gipfelthron 09:16
03. Gebirgsbachreise 05:06
04. Ein Raunen aus vergess’ner Zeit 10 :31
05. Winter zieht übers Land 11:17

Az “Unterm Gipfelthron” egy rejtett kincs, egy szélfútta erdő legmesszibb tájairól pengetett álom. Az album december 7-én jelenik meg világszerte, de előrendelésként már most elérhető bakeliten és cd-n a http://bit.ly/rauhnacht oldalon. Digitális letöltésre a Bandcamp oldalán van lehetőség.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 97 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..