Premier

Rotting Christ – “The Raven” dalpremier

A ROTTING CHRIST majdnem három évtizede tartó karrierje egy újabb csúcspontjához érkezett. A görög srácok a szó szoros értelmében kiállták az évek próbáját. Bejáratott tagjaik és kicsiszolt élő előadásmódjuk miatt az együttes egész koncerttermeket tud megtölteni, a közönség lelkesedését zsebelve be, amerre csak járnak. A rajongói szeretet-megnyilvánulás oka azonban nem csak az afölötti nosztalgia, hogy a banda növekedett és fejlődött, mialatt a gyökereihez is hű maradt – bizonyítják ezt többek között az olyan albumok, mint az ‘Aealo’ (2010), a ‘Κατά τον δαίμονα εαυτού’ (2013) vagy a ‘Rituals’ (2016).

Most a ‘The Heretics‘-szel a ROTTING CHRIST egy teljesen új fejezetet kezd el. Tapasztalat szülte tudásuk és magabiztosságuk következtében az albumon minden dalnak megvan a saját zenei univerzuma. Hogy izgalmas és friss anyagot hozzanak, a gitáros-vokalista Sakis Tolis és testvére, a dobos Themis tökéletes egyensúlyt teremtenek riff és ritmus rájuk jellemző, klasszikus és különleges stílusú ötvözésével, izgalmas, új elemekkel megfűszerezve azt. Az élményt Jens Bogren tiszta és világos, ugyanakkor masszív és komor keverése és masztrerelése teszi egyedivé, melyet a méltán híres Fascination Street Studio-ban végeztek (ahol többek között az AMORPHIS, a BORKNAGAR, a MOONSPELL, vagy a DEVIN TOWNSEND dalait is keverik).

A ROTTING CHRIST-ot Sakis Tolis és testvére, Themis alapította 1987-ben. Bár a death és a grind talaján kezdték, a görögök, mire eljött az első stúdióalbumuk kiadása (‘Thy Mighty Contract’, 1993), már egy sötétebb zenei stílusba álltak bele. A következő tíz évben kiadott hét album során (az 1994-es ‘Non Serviam’-tól a 2004-es ‘Sanctus Diavolos’-ig) a banda fokozatosan kialakította saját, egyedi stílusát a death, heavy és a gótikus metal-ból merítve, ugyanakkor nem tagadva meg black gyökereit sem. Ugyanebben az időszakban lépett az együttes underground hősből vezető státuszba. Kilencedik, ‘Theogonia’ (2007) című, széles körben elismert albumukkal a derék görögök egy összetéveszthetetlenül autentikus hangzást is adtak a zenéjükhöz, ami azóta is a védjegyük. A legutóbbi, 2016-os ‘Rituals’ albumon különösen sikeres volt a világ mítosz-kultúrájának ez a fajta felfedezése. Több, mint 30 évvel, 13 stúdióalbummal, tucatnyi EP-vel, szóló és split kiadásokkal és több, mint 1250 koncerttel a hátuk mögött, 2018-ban jött el a ‘Their Greatest Spells’ kiadásának éve, ahol az együttes visszatekint izgalmas zenei örökségére, hogy a múltat a jelennel összekapcsolhassa.


Track-list
1. In the name of God
2. Vetry Zlye (ВЕТРЫ ЗЛЫЕ)
3. Heaven & Hell & Fire
4. Hallowed be thy name
5. Dies Irae
6. I believe (ΠΙΣΤΕΥΩ)
7. Fire God and Fear
8. The Voice of the Universe
9. The New Messiah
10. The Raven

A ‘The Heretics’ már egy következő lépést jelent a görög mesterek evolúciójában. Egy lenyűgöző zenei vágta, olyan témákkal, mint a vallásháborúk fölötti bánat, a zoroasztrianizmus, illetve az örök küzdelem jó és rossz között. Metal a javából!

https://www.rotting-christ.com 
https://www.facebook.com/rotting-christ-290468585669
www.facebook.com/seasonofmistofficial

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek