Premier

Ruff Majik – “Schizophrenic” videópremier

Nagy év lesz ez a dél-afrikai sludge’n’rolleres Ruff Majiknak! A banda hatalmas örömmel jelenti be, hogy 2019 március 3-án megjelenő “Tårn” nevű új albumához leszerződött a holland Lay Bare Recordings-al. A kiadótól Désirée Hanssen is izgatottan fogadta a társulást: “Mágiát akarsz? Adunk neked MAJIK-ot! A Lay Bare Recordings büszkén bővíti a Lay Bare családot Ruff Majik lehengerlő hármasával! És még hozzátenném azt is, hogy zenéjük minden érzéketekre hatni fog. Tiszta, megállíthatatlan erő!

Gitáros és vokálos Johni Holiday még ezt fűzte hozzá: “A Ruff Majik rettentő büszke és izgatott hogy az új album, a “Tårn” megjelenése alkalmából a Lay Bare családhoz csatlakozott. A Lay Bare hihetetlenül jó minőségű albumokat adott ki az elmúlt években, minket pedig örömmel tölt el hogy ennek végre a részesei lehetünk!

A szerződés és új album megünneplése céljából a banda kiadta az album első single-jének, a “Schizophrenic”-nek videoklipjét. A videó a Sabbath-stílusú zöldhátteres videók (gondoljatok az 1970-es évek Iron Manjére és Paranoidjára), valamint a valaha készült legjobb black metál videó (igen, “Call of the Wintermoon”) gondos feldolgozásának és az előtte való tisztelgésnek ötvözete – mindez nyakon öntve egy nagy adag pszichedelikus színvilággal.

Johni így magyarázza: “Ezt a videót az Immortal, klasszikus black metál videók és a jelenlegi stoner rock és doom metal szcéna úttörői és kortárs formálói iránti imádatunk inspirálta.
A dal maga fuzztól csöpögő, kopár doomba torkolló speed metát tombolás, a dalszöveg pedig az őrületről és paranoiáról szól. Amennyire óda a Venomhoz, olyannyira az a Sabbathoz is.

Schizophrenic” videó ITT megtekinthető – a dal elérhető minden digitális platformon.

Ruff Majik:
Deezer iTunes  Apple Music Bandcamp

Ruff Majikról

A dél-afrikai vidék egy elszigetelt kis bányavárosában három barát meghallotta az üresség hívását, melyre fuzzt adták válaszul. Így született meg a Ruff Majik, a fiúk pedig elérkezettnek látták az időt hogy a városba költözzenek és ott terjesszék az igét a riff imádatáról és a hangzás bűvöletéről.

Ruff Majik a dél-afrikai Pretoriába költözött, ahol lendületes fellépéseikkel és agresszív színpadi perszónájukkal váltak hírhedté. “Sludge’n’roll”-ként fémjelzett stílusukkal a lassú ütemek és hajmeresztő vágta között váltanak egy szempillantás alatt, élő fellépéseiket pedig “headbangelésre sarkalló”-ként jellemzik az emberek.

Tagok: Johni Holiday (gitár, vokál), Jimmy Glass (basszusgitár) és Ben Manchino (dob).

A banda 2015-ben bukkant fel “The Bear” című hatos lemezével, világszerte felkeltve az érdeklődők figyelmét. Ezt gyorsan követte a 2016-os “The Fox”-al, ami a “Sodoom and Gomorrah” című dalával és a teljes album 104.000-es YouTube nézettségével bejuttatta a bandát a Classic Rock Magazinba. 2017-ben Ruff Majik kikerekítette állatos trilógiáját a “The Swan”-al, mely eddigi hangzásának eddig nem hallott súlyosabb oldalát mutatta be, melyet nagyon is jól fogadtak a rajongók. Ez után gyorsan elkezdtek dolgozni a “Seasons” albumon, amit négy részletben adtak ki (The Hare and the Hollow, A Finch in a Cherry Tree, A Dragon and his Hoard, The Stag in the Leaves), évszakonként egyet, egy év leforgása alatt.

Most pedig még több jön, és súlyosabb lesz mint eddig valaha.

Ruff Majik egy power-hármas, egy stoner erőgép, és amerre járnak jó hangulat követi őket.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek