Septicflesh – 3rd Testament (official premiere)

Print Friendly, PDF & Email

2017. Júl 13, 16:00 :

A SEPTICFLESH tízedik nagylemezén apokaliptikus látomást tár elénk death metál és nagyzenekari színekben pompázva.

Első EP-jük, az 1990-es alapításuk után egy évvel kiadott „Temple of the Lost Race” a metál műfaj határait feszegette, a csapásirányt pedig az 1994-ben debütáló „Mystic Places of Dawn” albumtól a 2003-as „Sumerian Daemons” lemezig folytatták.

A SEPTICFLESH viszont egyértelműen ünnepelt visszatérő albumuk, az ötéves kihagyás után megjelent „Communion” (2008) lemezen találta meg saját hangját. A metál elemek nagyszerű egyensúlyát fedezték fel, mely szabadon merített a műfaj sötétebb zugaiból: death, black, és gothic metal is felsejlik az epikus nagyzenekari hangszerelésben. A szimfonikus kiválóságot gitárosuk, Christos Antoniou klasszikus zeneszerzői tanulmányai alapozták meg – emberünk dicsérettel és kiemelt diákként végzett szakán.

Tisztán meghatározott zenei irányukat követve a SEPTICFLESH tovább kutatta saját zenéje feltérképezetlen tájait és zeneszerzői lehetőségeit ezen az újonnan felfedezett metál kontinensen. A 2011-es „The Great Mass” és a 2014-es „Titan” során a görög srácok gyors fejlődésről tettek tanúbizonyságot, ezzel párhuzamosan pedig növekedett követőik száma. Az Atlanti óceán mindkét oldalán való turnézás és lényegében minden fontosabb fesztiválon való fellépéseik csak tovább erősítették a banda növekvő elismerését.

Bár a bibliai omega a véget jelzi, a SEPTICFLESH pont, hogy a csúcsát éri el a „Codex Omega” által – a srácok végre megmutatják érettségüket és kivételes zenei tudásukat. A SEPTICFLESH vitathatatlanul a szimfonikus death metal mesterei között van, a „Codex Omega” pedig ennek a merész állításnak tökéletes bizonyítéka.

A SEPTICFLESH a következőket mondta: „Új albumunk kiadásának közeledtével itt az ideje bemutatni a fő téma körül mozgó számunkat: „3rd Testament” (Codex Omega). Íme hát az anti-biblia. Hallgassátok isteni dráma sorozatunk végső, harmadik könyvét…

Track-list:

1. Dante’s Inferno (5:34)
2. 3rd Testament (Codex Omega) (4:08)
3. Portrait of a Headless Man (5:00)
4. Martyr (5:07)
5. Enemy of Truth (4:55)
6. Dark Art (5:24)
7. Our Church, Below the Sea (3:59)
8. Faceless Queen (5:20)
9. The Gospels of Fear (3:41)
10. Trinity (4:07)

www.facebook.com/septicfleshband
http://smarturl.it/SepticfleshCodex
www.facebook.com/seasonofmistofficial

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 514 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..