Premier

Sinistro – „Reliquia” videópremier

Portugália híres a morbidság iránti szeretetéről. A halál a mindennapi beszélgetések témája. Nemzeti műfajuk, a Fado a „saudade” szóval jellemzett melankólia és fájdalmas vágyódás zenei megtestesülése. Az ország fővárosa, Lisszabon pedig csak az éjszaka sötétjében kel életre.

Ezen a különös helyen született a SINISTRO, az öt különböző művészi körből származó egyén által alapított banda, mely zenéjében buja és pusztító tájakat tár elénk. Új albumuk, a „Semente” („mag”) egy lenyűgöző gyakorlat, mely a fentebb említett nemzeti hagyatékot ötvözi sötéten megkapó zenével. Alkotásuk olyannyira egyedi, hogy nehéz rá jól bevált címkéket aggatni. Az elme próbál trükközni, és olyan jellemzéseket sejtet fel, mint a LANA DEL REY és a MY DYING BRIDE kombinációja, aztán egy perc múlva inkább elveti az ötletet.

Ha nagyon erősen kutatunk hivatkozási pont után, akkor a SINISTRO esetében szóba jöhet a MASSIVE ATTACK, ENNIO MORRICONE, BOARDS OF CANADA, HOWARD SHORE, RADIOHEAD, FAITH NO MORE, ANGELO BADALAMENTI, DAVID BOWIE, SWANS, UNWOUND, MOGWAI vagy a CRIPPLED BLACK PHOENIX. Ezek közül a nevek közül azonban egyik sem állja meg hosszútávon a helyét. Leginkább magán a hallgatón múlik, hogy kihez hasonlítja éppen hangulatukat.

A SINISTRO olyan zenei kalandozásokba vágott bele 2012-es, saját nevű debütáló albumuk óta, mely elegáns doom rockot és filmzenére hajazó hangzást tett le az asztalra, begyűjtve a hallgatóság mellett a kritikusok elismerését is.

Következő albumuk, a „Cidade” (2013) már Patrícia Andrade énekesnővel került felvételre, és a masszív gitárhangzást ötvözte az érces billentyűkkel és érzelmes énekkel. A „Cidade” albummal a SINISTRO sikeresen bebetonozta magát a portugál zenei szcéna nagy nevei közé.

A „Semente” megalkotása 2014-ben kezdődött. A csapat új gitárost vett be soraiba, aki még egy lépéssel továbbvitte egyedi stílusukat. A filmszerű hatással a háttérben a banda a maró zenei súlyosság és a tökéletes mozdulatlanság érzete között ingázik, élénk képekkel mutatva be nagyszerű módon hazájuk városi tájait és annak hagyatékát. Az új album hét friss dallal szolgál, mely több zenei stílus szerelmesének is el fogja nyerni tetszését. Ezzel mi át is adjuk a szót, és megkérünk, hogy ti magatok alkossatok véleményt…

Tracklist:

1. Partida
2. Estrada
3. Corpo Presente
4. Semente
5. Relíquia
6. A Visita
7. Fragmento

Tagok:

Patricia Andrade – vokál
Y – gitár
F – basszusgitár, billentyűk
R – gitár
P – dob

Koncertek:

27 Mar 16 London (UK) The Dome (Doom Over London Festival)
08 Apr 16 Lisbon (PT) Sabotage Club
09 Apr 16 Porto (PT) Cave 45
10 Apr 16 Madrid (ES) Sala Lemon
11 Apr 16 Paris (FR) La Mécanique Ondulatoire
13 Apr 16 Tourcoing (FR) Le Grand Mix
14 Apr 16 Cologne (DE) MTC
15 Apr 16 Tilburg (NL) O13 (Roadburn)

https://www.facebook.com/sinistroband/
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/SinistroShop

Kapcsolódó cikkek

Sinistro – Lotus (official music video)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek