Premier

Sons Of Balaur – Succubus Slut (Official Premiere)

A SONS OF BALAUR életre kelt. Az elismert „Realm of the Damned” grafikus novellából született, egyértelműen kitalált norvég banda egy valóban említésre méltó első albummal állt elő. Ám amíg a novella véres és brutális, a démonok által megszállt őrültek életrajza egyszerre gúnyos, és teszi meg a kellő fejhajtást a korai északi black metál szcéna felé a fanatikus ideológiával és bűnözői előélettel.

Ezzel erős kontrasztban állva a SONS OF BALAUR zenei céljai a ’Tenebris Deos’ albumon nagyon is komolyan vehetőek.

Bár a banda elvileg Norvégiából származik, a ’Tenebris Deos’ hangzása és sűrűn szőtt gitárjátéka egyértelműen angol háttérre utal olyan klasszikus áthallásokkal, mint a BATHORY, CELTIC FROST, vagy a VENOM.

Mindez azonban csupán találgatás, a SONS OF BALAUR hivatalos története lentebb olvasható.

Életrajz

A SONS OF BALAUR egy igazi kvltikvs black metal banda a norvégiai Oslóból. Az 1992 márciusában alakult csapat a norvég black metál első hullámához tartozott – olyan underground művészek hírhedt köréhez, akik a zenét addig soha nem látott extremitásba vitték. Az egyértelmű okokból titkon indított banda a norvég black metál legelhivatottabb és legrejtélyesebb tagjait foglalja magába: Tomas (ének, gitár), Markus (basszus), Kristoffer (gitár), és Lars (dobok).

Mind a négy tag az Észak-Norvég Øksfjord apró falvából származik, egészen az északi sarkkörön túlról – mindannyian problémás gyerekkoruk óta ismerik egymást, és kivétel nélkül a sötét tanokat követik. Dalaik legalább annyira a mélybe nyúló sátáni rituálék, mint zenei művek. Felvételeiket hasonló gondolkodású, szoros közösséget alkotó éjszolgák őrzik, és egész idáig nem is jelentek meg semmilyen formában. Új albumuk egy fohász a káosz és halál vámpír urához, Balaurhoz.

Frontemberük, Tomas (minden vezetéknevet jogi okok miatt elhallgatunk), egyike a black metál leghírhedtebb, és egyben legtitokzatosabb személyiségeinek. Miután már két templomot is felégetett (egy több száz éves fatemplomot Øksfjordban, és egy műemlékként megjelölt templomerődöt Erdélyben), gyújtogatásért bebörtönözték, és gyilkossági gyanúsítottként további kétszer letartóztatták – bár mindkét esetben bizonyíték hiányában szabadlábra helyezték.

A legendás oslói Helvete lemezboltban történt sorsszerű találkozás újra összehozta a régi barátokat, akik ezután is kerülték az ide betérő többieket – holott a hely a korai black metál belső körei által frekventált, sötét üzelmek színtere volt.

Megalapították a SONS OF BALAUR bandát, és elkezdték az érdemi próbákat. Több demót is rögzítettek – szélesebb közönség elé viszont egyiket sem tárták. Ezekben a korai napokban születtek az olyan legendás felvételek, mint a ’To Summon Him’ (1993, kiadatlan, csak kazettán), a ’The Dark Lord Shall Rise’ (1995, kiadatlan, csak kazettán), a ’Bloodfrenzy’ (1996, ultra-ritka 7” single), és a ’The Equanimity Of Chaos’ (1999, kiadatlan, csak kazettán).

A banda idáig csak Balaur szektájának titkos gyűlésein zenélt – ő a vámpír, akinek legendája átitatja a román folklór és népi mágia legsötétebb szegleteit is. Senki nem ismeri a Kárpátok ezen legendás ragadozójának igazi nevét. A neve sárkányt jelent, mivel démoni képessége volt a tűzlehelés – viszonlyag rövid ideig tartotta rettegésben a 15-16. századi Európát (vámpírokat és halandókat egyaránt). Eredetének története elveszett az idők folyamán, vérvonala azonban biztosan keveredett „valami mással” – a Petrova ház leszármazottaként Balaur megvadult állatként söpört végig Európa csataterein, még a nagy Vlad „Karóbahúzó” Tepes oldalán is harcolt. Kénye-kedve szerint cselekedett, keresztbe téve a Petrovák számításainak, mígnem saját nővére, Athena döntött úgy, hogy meggyilkolja testvérét a család érdekében.

Balaur testvére általi halála után hű szolgái megszerezték holttestének egy darabját, melyet szentségtelen relikviaként tartottak, feltéve életüket uruk feltámasztására. A kultusz sok száz évig fennmaradt, az okkult történelemkönyvekben azonban már csak lábjegyzetként szerepel – melyre csak a legelhivatottabb szolgák emlékeznek.

A banda élő fellépésein a beszámolók szerint okkult rituálék, tömeges orgiák, extrém erőszak és még emberi áldozat is történt – melynek végső célja az élőhalottak feltámasztása volt. Az inkább sátáni ceremóniaként mint black metál koncertként számon tartott események nagy titokban voltak tartva, hogy elkerüljék a „Gyülekezet” néven ismert, szintén rejtélyes vámpírvadász szervezet látókörét.

A csapat 2000-ben tűnt el a nyilvánosság elől. Olyan pletykák is felröppentek, miszerint Erdély ködös vidékein veszett nyomuk, hogy meggyilkolták, feláldozták őket Balaur konkurens követői. Az igazság a SONS OF BALAUR-ral kapcsolatban, hogy hova tűntek, és hogy egyáltalán életben maradtak-e, rejtély maradt… egészen mostanáig!

Tizenöt év szünet után, mely alatt a legsötétebb sátáni körökben mozgókon kívül senki nem tudott semmi érdemlegeset tetteikről, a SONS OF BALAUR visszatért önkéntes alvilági száműzetéséből, hogy elénk tárja ’Tenebris Deos’ címen debütáló albumát.

Tracklist:

1. Invocation
2. Prologue
3. Old Relics
4. Succubus Slut
5. The Curse Of Bloodlust
6. The Nameless Roams The Earth
7. Van Helsing Must Die
8. Balaur’s Rise
9. Athena Bitch Betrayer
10. Soldiers Of Darkness
11. Nematari The Desert Queen

Tagok:

Tomas: vokál és gitár
Markus: bass gitár
Kristoffer: gitár
Lars: dob

www.facebook.com/SoBKvlt
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/BalaurShop

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek