Premier

Svartsot – “Liden Kirsten” videopremier

A Mighty Musichoz szerződött dán folk metal zenekar, a SVARTSOT elénk tárja az album első hivatalos videoklipjét. A “Liden Kirsten” egy fülbemászó tradicionális himnusz, amit az északi hatos átdolgozott, hogy a sajátjuk legyen.

Ez a dal egyike a kevésbé ismert régi dán népballadáknak, és egy királyról szól, aki úgy dönt, hogy meg akar házasodni és gyerekeket akar anélkül, hogy előbb szólna a szerencsés hölgynek a szándékáról” – árulja el a zenekar. “Csak miután a Little Kirsten két fiúnak adott életet, mondja el neki, hogy ő az apa, és hogy ő lehet a királynője“.

A Svartsot már jó ideje nem adott ki új anyagot, a zenekar még mindig nagyon is él és virul. A 2015-ös Vældet óta eltelt időszakban a sörrel átitatott folkmetálosok aktívak voltak a dániai és külföldi élő színtéren, többek között különböző nagyobb fesztiválokon, valamint a rangos 70000 Tons Of Metal eseményen is felléptek 2019-ben.

Miután 2017/18-ban basszusgitáros váltás és egy albumnyi anyag félretétele mellett döntöttek, megszületett az ötlet, hogy kiadjanak egy gyűjteményt a zenekart inspiráló hagyományos népdalokból, a Svartsot jellegzetes stílusában átdolgozva. Az eredeti elképzelés szerint ez az ötödik album “Kumbl” címmel 2020-ban jelent volna meg, a Svartsot 15 éves évfordulójára. Az albumot a járvány idején vették fel – nem más, mint a zenekar dobosa és feltörekvő producere, Frederik Uglebjerg (www.uglebjerg.com).

Az album támogatására a Svartsot több koncertlehetőség kapott Dániában. Európa más országaiban egyelőre csak néhány koncert van lefoglalva vagy tervben, remélhetőleg továbbiak következnek majd, ha az utazási szabályok engedik.

A “Kumbl” 2022. február 25-én jelenik meg újra CD, LP és digitális formátumban a Mighty Music gondozásában.

Felállás:
Simon Buje: basszusgitár
Frederik Uglebjerg: dobok
Michael Alm: ritmusgitár
Cris J.S. Frederiksen: szólógitár, akusztikus gitár (stúdió), mandolin (stúdió)
Hans-Jørgen Martinus Vork Rosenwein: bádogsípok, elektromos duda, mandolin (élőben)
Thor Bager: ének, mandolin (stúdió)

Pre-save link: https://svartsot.lnk.to/kirsten

Web:

Homepage

Online store

Facebook

Youtube

Instagram

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek