Premier

Sylvaine – L’Appel Du Vide (official premiere)


Erős kettősség a világok között. Egyensúly a gyönyörű és a durva, a rend és a káosz, a külső és a belső világ, az ember testi és spirituális énje között.
A folyamatos belső konfliktus és az állandó helykeresés révén a norvég multi-instrumentalista SYLVAINE az érzéseknek azzal a hatalmas palettájával játszik, amit az emberi létezés egyáltalán megenged. A projekt maga az előadó számára is egyfajta emocionális katarzist jelent, felfedve a dallamokba rejtett, örök vágyakozást „valami több” után, megragadva az emberi testbe való bezártság és korlátozottság érzését.

Egy, élőzenekarokkal adott elsőrangú, sikeres európai koncertekkel teli év után (pl. számos európai koncert az osztrák poszt metál formációval, a HARAKIRI FOR THE SKY-jal, vagy fő fellépőként az orosz/ukrán turné során), 2017 őszén SYLVAINE ismét bevonult a híres Drudenhaus Studio-ba Franciaországban, hogy megkezdje új alkotását, az „Atoms Aligned, Coming Undone”-t. A felvételért és keverésért felelős mérnökkel, Benoît Roux-val, valamint két vendégzenésszel, Stephen Shepard-dal és Stéphane “Neige” Paut-val (ALCEST), SYLVAINE tovább feszegeti a szépség és az extremitás kettősségének határait harmadik albumán, még magasabb szintre emelve a projekt mögötti koncepciót. Az albumot Jack Shirley (DEAFHEAVEN, OATHBREAKER) maszterizálta az Atomic Garden-ben, San Francisco-ban (USA).

A zene és a dalszöveg egyedüli szerzőjeként, illetve a legtöbb hangszer producereként és előadójaként SYLVAINE a második, „Wistful” (2016) címet viselő albuma hangzásvilágát viszi tovább és önti egy érettebb, kontrasztosabb formába az „Atoms Aligned, Coming Undone” albumon, mialatt projektje lényegét próbálja kommunikálni, mely ugyanaz maradt, mint ami mindig is volt.

Lépj be hát az „Atoms Aligned, Coming Undone” jeges és hideg világába és hagyd, hogy beborítson az album nyomasztóan reménytelen hangulata.

SYLVAINE írja: „Erősen tapasztalati és érzelmi jellegű dal lévén, a „L’Appel Du Vide” valami sötét és mély tartalmat fejez ki, egyfajta fuldoklás érzését testesítve meg, itt a Földön, a kiszállás esélye nélkül; ez egy segélykiáltás, amikor az élet terhesnek és nyomasztónak tűnik. A „L’Appel Du Vide” mindig is valami nagyon mély és különleges dolgot fog jelenteni számomra, ez a dal befejezésére különösképpen igaz. Minden alkalommal, amikor ezt a dalt játszom, nagyon erősen rezonál valamivel itt belül, bennem.

SYLVAINE
Atoms Aligned, Coming Undone
Megjelenés: 2018. novemeber 2.
Kiadó: Season of Mist

Track-list
1. Atoms Aligned, Coming Undone (8:02)
2. Mørklagt (9:18)
3. Abeyance (5:37)
4. Worlds Collide (6:55)
5. Severance (4:40)
6. L’Appel du Vide (7:44)
Total playing time: 42:16

www.facebook.com/sylvainemusic
www.facebook.com/seasonofmistofficial
https://www.instagram.com/sylvainemusic/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek