Premier

Sylvatica – „Titivillus” videópremier

Üdvözöljük a SYLVATICA új fejezetében. A „Titivillus” , az első dal, amit a dánok közelgő új albumáról ismerhetünk meg. Egy súlyos kompozíció, amely a zenekari aláfestést markáns rézfúvós döfésekkel vegyíti, folkos és trollos hangulatot teremtve. Egy lázadó szerzetes történetét meséli el, aki szembeszáll a társadalmi normákkal, tetteit a titokzatos démon, Titivillus jelenlétének tulajdonítva.

A súlyos hangzással és erőteljes bontással a dal középkori hangulatba meríti a hallgatót, és egy viharos korszakba repíti őket. A „Titivillus” a dac esszenciáját ragadja meg, és intenzív zenei élményt nyújt, amely a folk elemeket a metal agressziójával ötvözi.

A Sylvatica a saját művészi stílusuk felfedezésének vágyától motiválva és új területekre merészkedve vágott bele harmadik albumuk elkészítésébe, amely a „Cadaver Synod” címet kapta. Ez az album a középkor sötét történeteiben merül el, olyan elemeket beépítve, mint a templomi orgonák kísérteties hangjai, a theremin és a gregorián énekek. Az eredmény egy sor komor és atmoszférikus kompozíció, melyet Hammond orgonák és szintetizátorok gazdagítanak, nosztalgikus 70-es évek hangulatot idézve, alkalmanként doom hatásokkal. A produkció ezen az albumon szándékosan nyersebb a korábbi munkáikhoz képest, hangsúlyozva az organikus és atmoszférikus aspektusokat, miközben egy játékosabb megközelítést fogad el. A változások ellenére a zenekar jellegzetes klasszikus hangzása továbbra is jelen van, friss és izgalmas csavarral felfrissítve.

A Sylvatica 2009 óta alkot magával ragadó dallamokat és szállít lélegzetelállító szólókat. A zenekart egy csapat gyerekkori barát alapította, akiket a 2000-es évek végének folk-metal mozgalma vonzott. A zenekar a „Sagn & Sagaer” és a „Mosemanden” című folkkal átszőtt EP-kkel debütált, amit szorosan követett a dallamos death metal ihlette „Evil Seeds” című album. Ebben az időszakban neves dán folk-metal zenekarokkal indultak turnékra.

Miután a zenekar számos koncert és stúdiófelvétel során széleskörű tapasztalatot szerzett, 2021-ben megjelentették a „Ashes and Snow” című kifinomult albumukat, amely dán és nemzetközi zenei kiadványoktól egyaránt elismeréseket kapott. Ez az album kivételes finn ihletésű dallamos death metalt mutatott be, jelentős mérföldkövet jelentve a Sylvatica karrierjében. Egészen mostanáig, amikor a „Cadaver Synod” hurrikánként érkezik a Sylvatica diszkográfiájába.

A „Cadaver Synod2023. október 20-án jelenik meg LP-n (fekete bakelit, 300 darabra limitálva) és digitális formátumban a Mighty Music gondozásában.

Felállás:
Jarden Schlesinger – ének, gitár
Thomas Haxen – basszusgitár
Jacques Harm Brandt Hauge – dobok
Christian Christiansen – gitár

Digital single: https://bfan.link/titivillus

Web:

https://www.facebook.com/sylvaticaofficial

https://www.instagram.com/sylvatica_official/

https://sylvatica1.bandcamp.com/

https://music.apple.com/us/artist/sylvatica/492403869

Kapcsolódó cikkek

SYLVATICA – Mosemanden EP

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek