Premier

The Great Old Ones – When The Stars Align (Official Lyric Video)

A THE GREAT OLD ONES így nyilatkozott: „Büszkén mutatjuk be új dalszöveges videónkat a „When the Stars Align” című dalunkhoz. A klip Jeff Grimal elképesztő művészetén alapszik, és Lovecraft entitásainak hithű ünneplését jelképezi: minden ősi és megnevezhetetlen lényét, melyek egyszer visszatérnek elfoglalni régi helyüket. Gyertek el és nézzetek meg minket élőben a tükör másik oldalára vezető utunkon. Ünnepeljétek velünk az univerzum igazi urait.”

Felzaklatottan írom ezeket a sorokat. Valami mocorog a lépcső alján, valami, aminek a kaparását egyre közelebbről hallom. Ez az egész szörnyűség akkor kezdődött mikor egy könyv érkezett szakadt csomagolásban; a feladója ismeretlen. Hallgathattam volna a címe fenyegető baljóslatára – „EOD – A Tale Of Dark Legacy”, a kíváncsiság azonban felülkerekedett rajtam, így fellapoztam az oldalait, hogy földöntúli zene kússzon lelkembe.

Durva húrok pattantak a szobában, szaggatva és sikoltva, mégis fura és ijesztő dallamokkal. Egy nyers és reszelős férfihang súgott gonosz szavakat a fülembe, a ritmus pedig kegyetlenül dübörgött. Megfélemlített, de nem tudtam elkapni figyelmemet a magasztos szépségről, mely minden dalt átitatott, mintha a tenger legsötétebb bugyraiból emelkedne ki.

Ahogy a név is sugallja, a THE GREAT OLD ONES zenéje nagyban merít H. P. Lovecraft műveiből. A mára ikonikussá vált amerikai gótikus horror szerzőhöz hasonlóan a francia csapat is a tiltott, sötét, kísértetjárta, és erőszakos területekre merészkedik. Közelgő, sorban harmadik albumuk, az „EOD – A Tale Of Dark Legacy” újabb előrelépést jelez a banda gyorsan felfelé ívelő karrierjében.

A THE GREAT OLD ONES 2009-ben született a francia Bordeaux városában, mely híres titkairől és sötéten vöröslő boráról. Első albumuk, az „Al Azif” felvételei és keverése Cyrille Gachet (YEAR OF NO LIGHT) műve, a mastering pedig a híres Alan Douches (MASTODON, TOMBS, THE DILLINGER ESCAPE PLAN) kezei alatt készült. Miután az anyagot 2012-ben szabadjára engedték a gyanútlan közönségre, a kritikusok és rajongók visszajelzése egyöntetűen pozitív volt, mely addig zárt ajtókat nyitott meg a csapat számára: felléphettek az AURA NOIR, FORGOTTEN TOMB, NEKROMATHEON, BORGNE, TEMPLE OF BAAL vagy az ISOLE mellett (a teljesség igénye nélkül), valamint eljutottak a franciaországi Hellfest Open Air fesztiválra is.

A THE GREAT OLD ONES második albuma a „Tekeli-li” volt, mely még nagyobb elismerést vívott ki a csapat számára, és eljuttatta őket az elismert Roadburn fesztiválra, a BEHEMOTH nyitózenekara lettek, visszatértek a Hellfestre, supportolták a SHININH francia fellépéseit, és elkísérték lemezkiadós barátaikat, a DER WEG EINER FREIHEIT bandát egy Európa-körüli turnéra.

Most a srácok még tovább jutottak az őrülethez vezető úton harmadik albumuk kiadásával. Az „EOD – A Tale Of Dark Legacy” minden egyes új trackjével mélyebbre csalogatja hallgatóját a sötétségbe. Történetük Lovecraft egyetlen könyvként is megjelent elbeszélését szövi tovább: „The Shadow Over Innsmouth”.

A fejlett és dallamos black metál és a H.P. Lovecraft által inspirált szövegek nagyszerű kombinációt alkotnak. Csak hallgasd, és meglátod mi vár a mélyben…

Stúdió felállás:

Benjamin Guerry: gitár, ének
Jeff Grimal: gitár, ének
Xavier Godart: gitár
Sébastien Lalanne: basszus
Léo Isnard: dob

Jelenlegi felállás:

Benjamin Guerry: gitár, ének
Jeff Grimal: gitár, ének
Aurélien Edouard: gitár
Jérôme Charbonnier: basszus
Léo Isnard: dob

Track-list:

1. Searching For R. Olmstead (introduction)
2. The Shadow Over Innsmouth
3. When The Stars Align
4. The Ritual
5. Wanderings
6. In Screams And Flames
7. Mare Infinitum

Turnéállomások:

25 Feb 17 Genève (CH) Villa Tachini (Wild Boar Festival)
26 Feb 17 Brescia (IT) Circolo Colony
27 Feb 17 Marseille (FR) Jas Rod
28 Feb 17 Bordeaux (FR) Fridge
01 Mar 17 Nantes (FR) Le Ferrailleur
02 Mar 17 Paris (FR) La Boule Noire
04 Mar 17 Denain (FR) In Theatrum Denonium
11 Mar 17 Saint-Germain-en-Laye (FR) La Clef

www.facebook.com/thegreatoldones
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/TheGreatOldShop

Kapcsolódó cikkek

The Great Old Ones – Mare Infinitum (Official Premiere)

KMZ

Koncertajánló: Der Weg Einer Freiheit, The Great Old Ones, Harakiri For The Sky

KMZ

The Great Old Ones live video

KMZ

The Great Old Ones Interjú

SteveShield

THE GREAT OLD ONES – Al Azif

SteveShield

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek