Premier

Thorium – „A Crown To Obscurity” videópremier

Thorium231023

A több mint 25 éves karrierrel és öt stúdióalbummal – melyek közül a legutóbbi, a 2022-es „Danmark” – a dán death metal veteránok nemrég Dél-Amerikába indultak, hogy a brazil Setembro Negro fesztiválon fellépjenek.

A fesztiválról a Thorium élő felvételeket gyűjtött össze, amelyek most az „A Crown To Obscurity” videójának képeit alkotják. Death metal, izzadság és underground testvériség szorosan összefonódik a „Danmark” album egyik legsúlyosabb és legszorosabb számában. Élvezzétek!

A dán death metal veteránok zenekarként közelednek az ezüst jubileumukhoz, de az új, „Danmark” című albumon még mindig olyan lendületesek, mint valaha. Az énekes Michael H. Andersen ismét új csapatot gyűjtött össze – nos, a szólógitáros Mr. JP-n kívül, aki a legutóbbi albumról megmaradt, hogy egy újabb menetet vívjon – és egy olyan albumot adtak ki, ami ugyanolyan old school, mint a régi időkben.

A zenét egy hét alatt vették fel 2021 nyarán. Ezt követte a vokál, amelyeket egymás után, naponta egy-egy dalt írtak és vettek fel, elkapva a régi idők death metaljának spontán hangulatát. Végül ősszel Jacob Bredahl keverte össze a Dead Rat stúdióban.

Zeneileg a srácoknak van néhány trükk a tarsolyukban. Bár a zenekar megszólalásainak gerincét még mindig a hagyományos floridai zenekarok és svéd társaik keresztezése adja. Van egy kis black death püfölés a „Defiance”-ben és a „Nine Lives”-ban, a „My Decay”-ben és a „Reign the Abyss”-ben egy hajtós groove, vagy a nyitó „War is coming” vagy az „A Crown to Obscurity” hátborzongató dallamai a középkorszakos Hypocrisy-t idézik. Ez a Thorium a kreatív és brutális csúcson van.

És ó igen, a Thorium erényt csinált abból, hogy homályos old school death metal klasszikusokat feldolgoz. Ezúttal az anyaországukhoz fordulnak. Michael Volbeat eredeti DM-hordáját, a Dominust célozzák meg az Astaroth demóról származó „Into the Gods” hűséges feldolgozásával. A „Danmark” album lírai témájához igazodva. A zenekar erős, gyönyörű hazájának és a büszke értékeknek szentelve, melyekre oly sok évszázaddal ezelőtt épült.

Line-up:

MHA – vokills

Jose Cruz – guitars


JP – guitars


Jesper – bass

Daniel – drums

Webshop:

https://bit.ly/thor-shop

Web:

https://www.facebook.com/thoriumdeathmetal

https://www.instagram.com/thoriummetal/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek