Premier

Toxaemia – Hate Within (Lyric Video) videopremier

A „Hate Within” az utolsó videó amit a svéd death metál mamut TOXAEMIA kiad novemberben megjelenő „Where Paths Divide” című debüt albuma előtt. Ez az az album, amire három évtizedet vártunk.

Hosszú története van ennek a dalnak. 1990-ben írtuk és a 7” EP négy dalával együtt vettük fel” nyilatkozott Steve Bolgakov, gitáros. „The Acquisition” volt a címe akkor, a szövege is más volt és hosszabb is volt. Amikor 1991-ben másodjára felvettük, új szövege lett és rövidítettünk is rajta, és átneveztük „Hate Within”-re. Azért vettük fel harmadjára is, mert olyan végső simításokat hiányoltunk amik korábban nem kerültek bele abból fakadóan, hogy ma már egy sokkal teljesebb banda vagyunk. Van egy fő gitárosunk aki még nem volt 1991-ben, az énekesünknek is nagyobb lett a hangterjedelme, a dobosunk mögött pedig már 30 év tapasztalat áll, több mint a banda összes többi tagjának összeadva.”

Stevo a dalszöveget is kommentálta „A hamis személyiségek és a hazug média iránt érzett undor írta. Az üzenete hogy tulajdonképpen rendben van ha utálsz valakit, nem kell megijedni ha valakit néha le kell taposnod hogy elérd a céljaid, és merj kiállni a tömeg ellen.

A várakozásnak végre vége! Az eredeti fogantatása után több mint három évtizeddel a kultikus svéd death metál banda, TOXAEMIA kiadja „Where Paths Divide” című deüt albumát, mely egy sötét áldás az old-school death metál rajongók számára akik imádták TOXAEMIA két demóját, egy EP-jét és a sampler CD-jét a 90-es évekből. Itt az ideje egy nagy adag csonttörő, láncfűrészt beröccintő, zsigerszaggató old-school death metálnak, hisz a TOXAEMIA visszatér egy új felállással, megújult lendülettel és a megszokott durva hangzással.

TOXAEMIA 1989 januárjában alakult a svéd death metál bandák egyik úttörőjeként. A bandában történt pár csere, de a mag változatlan. 1989 és 1992 között a banda két demót és két 7” EP-t vett fel, melyből a második sajnos soha nem került kiadásra, lévén 1992-ig vettek fel és játszottak, amikor is különböző okok miatt félbeszakították tevékenységüket. Az újraegyesülés 2017-ben történt, eredetileg azért hogy kikapcsolódjanak és zenéljenek egy kicsit. Kis léptekkel, lassan elkezdtek próbálni, majd az idő előrehaladtával zeneileg egyre jobban egymáshoz csiszolódtak. Néhány zenészük 1992-es szünetük óta nem nyúlt a hangszeréhez. Néhány próba, pár műsor és fesztivál után leszerződtek az Emanzipationnal és belekezdtek debüt albumuk felvételébe. Most az öreg svéd death gépezet készen áll hogy teljes gőzzel behozza a kiesett időt „Where Paths Divide” című debüt opuszukkal!

A “Where Paths Divide” album digitálisan, CD és LP formátumban jelenik meg az Emanzipation Productions kiadónál novemeber 20-án.

Line-up:
Stevo Bolgakov: gitár, vokál
Pontus Cervin: basszusgitár
Rasmus Axelsson: gitár
Dennis Johansson: vokál
Per “Perra” Karlsson: dob

Webshop:
Pre-order LP
Pre-order CD

Web:
Facebook
Instagram

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek