Premier

Trespass – „Daggers Drawn” videópremier

A TRESPASS új videóval jelentkezik a közelgő negyedik stúdióalbumáról. A banda, már négy évtizede aktív -, erős, döngölő ritmusszekcióval és a csapat védjegyének számító iker-gitárokkal.

A „Daggers Drawn” egyértelműen mutatja a Thin Lizzy-hatását” – mondja Mark Sutcliffe gitáros, énekes és alapító tag. „Az ember embertelenségéről szól, és arról, hogy milyen véget nem érő módokat találtunk egymás elpusztítására. És arról a tragikus tendenciáról, hogy ezt a beltenyésztett gyűlöletet és intoleranciát továbbadjuk a gyermekeinknek„.

A Trespass 1979-ben alakult a suffolki Sudburyben Mark Sutcliffe (gitár, ének) és bátyja, Paul dobos által. A zenekar a 80-as évek elején a brit heavy metal új hullámának részeként sikert és kritikai elismerést aratott, bár csak néhány kislemezt és egy EP-t – a kultikus „Bright Lights”-ot – adtak ki. Az olyan dalok, mint a „One Of These Days”, a „Stormchild” és a „Bright Lights” letették névjegyüket.

A 90-es években a Trespass újra teljes erőbedobással jelentkezett, és 1993-ban a banda végre kiadta a régóta várt debütáló albumát, a „Head”-et, ezzel segítve a NWOBHM lángjának életben tartását a tradicionális metal számára sötét évtizedben. A második, saját címet viselő album 2015-ben bukkant fel, és a csapatnak nem kellett újabb évtized a folytatáshoz, a „Footprints In The Rock” három évvel később jelent meg, és a reakciók is megerősítették, hogy a Trespass zenéjét még mindig élvezik a rock és a metál rajongók szerte a világon.

Miközben a Trespass a következő nagylemezre készül, jelenleg egy régi és új klasszikusokból álló szettet próbál, a jövő évi brit és európai koncertekre.

A „Wolf At The Door2023. május 26-án jelenik meg LP-n (fekete bakelit, 500 darabra limitálva), CD-n és digitális formátumban a From The Vaults gondozásában.

Felállás:
Mark Sutcliffe – gitár/ének
Joe Fawcett – gitár
Jason Roberts – dobok
Wil Wilmot – basszusgitár

Digital single:
https://bfan.link/daggers-drawn

Web:
https://www.facebook.com/trespassnwobhm
https://open.spotify.com/artist/2YbeTJvoU9a8Hd1slqzQWK
https://music.apple.com/us/artist/trespass/1299149266
https://targetgroup.bandcamp.com/album/wolf-at-the-door

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek