Premier

Urgehal – „The Iron Children” (Official Premiere)

Amikor Trondr Nefas sajnálatos módon 2012. május 13-án, 34 éves korában természetes módon elhunyt, az URGEHAL sorsa is megpecsételődött. A norvégok most viszont barátságuk és tiszteletük jeleként egy utolsó album kiadása mellett döntöttek néhai énekes-gitárosuk emlékére. Az „Aeons in Sodom” album anyagának felét Trondr írta, másik felét pedig a gitáros Enzifer. Az URGEHAL továbbá meghívta Trondr közeli barátait és más projektjeinek bandatagjait is, akik a meghívásra szintén leróják tiszteletüket az albumon.

Az „Aeons in Sodom” így egy nagyon különleges lemez – az eredeti norvég black metál lényegét magában hordozó lelkekből jön. Az album ragaszkodik azokhoz az alapelvekhez, amelyek mentén Trondr Nefas is alkotta zenéjét – szigorúan sátánista és mizantróp szövegek, valamint a mocskos és durva hangzás.

Az URGEHAL annak idején olyan ádáz brutalitással tört be a szcénába, mely még az extrém norvég underground zenét is kihívás elé állította. Vitriolos gonoszságuk már a banda demóinak idején is nyilvánvalóvá vált a „Ferd” (1994) és „Rise of the Monument” (1995) anyagokon. Ezt a nyers hangzást csak tovább erősítette „Arma Christi” címen debütáló albumuk 1997-ben. Egy évvel később megjelenő második, „Massive Terrestrial Srike” című nagylemezével az URGEHAL végül bebetonozta nevét a legagresszívabb black metál hordák közé.

Míg a norvég csapat hű maradt a stílushoz való hagyományos megközelítéshez „Atomkinder” (2001), „Through Thick Fog Till Death” (2003), „Goatcraft Torment” (2006) és legfrissebb, „Ikonoklast” (2009) című soron következő albumain, egyben minden egyes albumon jött valami halvány ám mégis hatékony változtatás szentségtelen groove-jaik dinamikájában.

Az URGEHAL elérkezett útja végéhez az „Aeons of Sodom” albummal – ez az utolsó, masszív csapás azonban méltó búcsú a black metál ikonok eddigi munkásságától.

Tracklist:

1. Dødsrite
2. The Iron Children
3. Blood of the Legion
4. The Sulphur Black Haze
5. Lord of Horns
6. Norwegian Blood and Crystal Lakes
7. Thy Daemon Incarnate
8. Endetid
9. Psychedelic Evil
10. Woe
11. Funeral Rites (Sepultura cover)
12. Twisted Mass of Burnt Decay (Autopsy cover)

In memoriam Trondr Nefas (1977. május 28. – 2012. május 13.)

www.facebook.com/nefas.official
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/UrgehalShop

Kapcsolódó cikkek

Urgehal – „Endetid” dalpremier

KMZ

Hot News: Season of Mist news: Black Sheep Wall, Saint Vitus, Nothnegal, Engel, Urgehal

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek