Premier

Vanir – „Dødsfærd” (lyric video) premier

A „Dødsfærd” (halálos utazás) az első dal és videó a VANIR hamarosan megjelenő hatodik albumáról. A számot a ,,Words of Hávi (the High One)”-ból inspirálta, és arra emlékeztet, hogy minden cselekedetünk a halálban visszhangzik, és ott kerül elbírálásba a hagyatékaink alapján. Cattle meghalt, Kinsmen meghalt, te is meg fogsz, de egy valamit tudok, ami sose fog: a halál ítélkezése.

A régi Sagáktól a Valhalla csarnokáig, a dán és germán csatamezökről, a véres csatáikkal és ádáz harcosokkal, a dán harcos Vanir visszatért, és kompromisszumok nélkül összeállított egy új epikus albumot. Kevés zenekarnak van ehhez nagyobb tekintélye: A Vanir Dánia egyik legismertebb és legjelentősebb viking dallamos death metal zenekara. A csapat megalakulása óta öt teljes hosszúságú albumot adott ki, melyeket a média és a műfaj lelkes hívei nagyon jól fogadtak. De mindenféle habozás nélkül kijelenthetjük, hogy a hatodik, „Sagas” című alkotásuk az eddigi legjobbjuk.

A „Sagas„-t a világjárványok alatt írták és vették fel, Rune Stiassny (Iron Fire, ex-Saturnus) maszterelte. A „Sagas„-nak fő témája az északi mitológia, de van egy dala, amelyet a történelem egyik legfontosabb fantasy írójának – J.R.R. Tolkiennek – szenteltek, akit maga is nagyban inspirált az északi mitológia és Dánia. Martin Rubini, a Vanir énekese így nyilatkozott: „A világjárvány alatt a zenei világ a feje tetejére állt, ez az album volt a horgonyunk az életünk kreatív részében egy olyan időszakban, amikor minden koncertünket törölték, és nekünk még mindig kreatívnak kellett lennünk, és azt kellett csinálnunk, amit élvezünk, metált játszani. A „Sagas”-sal folytatjuk azt az utat, amit az „Aldar Rök”-kel és az „Allfather”-rel kijelöltünk, és azt az elképzelést, amit a Vanirral kapcsolatban kialakítottunk„.

A „Sagas” artwork különböző északi mitikus képek keverékéből áll. A sors és a Nornok gondolata ihlette, akiket itt egyetlen lényként értelmeznek, a sors különböző aspektusait megjelenítve, miközben összefonódnak a szálak. Elegáns és nőies, erős képi világot mutat. Az alkotást a basszusgitáros Lars Bundvad készítette. „Ehhez az albumhoz nem írtam zenét” – magyarázza. „Mivel a járvány miatt háttérbe szorultam – az immunrendszerem nem túl erős -, a művészeti alkotásért extra mérföldet akartam tenni. A Norn egy erős női karaktert és egy bölcset ábrázol, aki egyszerre rendelkezik bölcsességgel és hatalommal. És nagyon elégedett vagyok az eredménnyel„.

A „Sagas 2022. március 11-én jelenik meg CD-n, LP-n (két különböző színben, egyenként 300 darabra limitálva) és digitális formátumban a Mighty Music gondozásában.

Fotó: Tine Hviid Roger

Felállás:
Martin Rubini: ének
Kirk Backarach: szólógitár
Phillip Kaaber: ritmusgitár
Lars Bundvad: basszusgitár
Daniel Kronskov: dobok
Stefan Dujardin: billentyűs hangszerek

Webshop: https://bit.ly/vanir-target

Digital single: https://vanir.lnk.to/dod

Web:

Official site

Facebook

Instagram

Spotify

Kapcsolódó cikkek

Vanir – „Fall Of Arkona” (lyric video) premier

KMZ

Vanir – „One Man Army” (lyric video) premier

KMZ

Vanir – „Twisting The Knife” (lyric video) premier

KMZ

Vanir – „Day Of Reckoning” (lyric video) premier

KMZ

Vanir – „Kringsatt av Fjender” (official lyric video) premier

KMZ

Vanir – MCCXIX (official video) premier

KMZ

Vanir Interjú

KMZ

VANIR – Aldar Rök

ST. Toma

VANIR – The Glorious Dead

ST. Toma

Vanir Interjú

ST. Toma

VANIR – Onwards Into Battle

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek