Premier

Vanir – „Fall Of Arkona” (lyric video) premier

Vanir Single240131

Ahogy egyre közelebb kerülünk a VANIR új opuszának megjelenéséhez, a dánok egy új szöveges videóval és digitális kislemezzel kedveskednek a rajongóknak. A „Fall Of Arkona” című dalban pedig ismét mélyen elmerülnek a skandináv történelemben.

Az Arkona ostroma egy rövid, nyolcnapos ostrom volt az I. Valdemar vezette dán és pomerániai erők és az Arkona templomerődjének erői között. A dán erők döntő győzelmét eredményezte, amely után Rügen többi része megadta magát. A csata után a dánok lerombolták Svantevit isten nagy szobrát.

Vanir Dánia egyik legjelentősebb dallamos death metal zenekara, amely megalakulása óta hat nagylemezt adott ki. Most készen állnak arra, hogy kiadják hetedik fenevadjukat, amely az „Epitome” címet viseli.

Az új opus témája a dán középkor, két dal pedig a reneszánszba ágazik („Wood Iron And Will” és a kora középkorból származó „Blood Eagle”). Az album témájának középpontjában a trón és a trón megtartásáért vagy hatalmának megszilárdításáért vívott csaták állnak.

Az album első kislemeze, a „Twisting The Knife” a stockholmi vérfürdőről íródott, amely egy 1520. november 7. és 9. között Stockholmban zajló per volt, amely kivégzések sorozatához vezetett. Arkona 1169-es ostroma, amelyet az I. Valdemar vezette dán és pomerániai erők vezettek, a „Fall of Arkona” kiindulópontja. Végül egy erőről, vitézségről és bátorságról szóló dal („One Man Army”) zárja a lemez kislemez-trilógiáját.

Az „Epitome” album borítója Sorte Grethe (Black Greta) dán királynőt ábrázolja. A maga idejében Margit hozzáértő és felvilágosult régensként volt ismert. Margit régensnek szembe kellett néznie a korona és az érsek közötti megoldatlan konfliktussal. Az albumon található „Sorte Grethe” című dal egy véres csatáról szól, ahol 12.000 embert öltek meg, hogy megvédjék fiai jogát a koronára.

Vanir már több mint 10 éve létezik, és sokat fejlődött a zenekar kezdete óta. Az elmúlt három lemezzel, és most az „Epitome„-mal a Vanir megmutatja kemény éle és fülbemászó dallamos death metalját.

Az „Epitome” CD-n, LP-n (fekete bakelit, 300 darabra limitálva) és digitális formátumban jelenik meg a Mighty Music gondozásában 2024. február 16-án.

Vanir240131

Felállás:

Martin Rubini – ének
Kirk Backarach – gitár
Michael Lundquist – gitár
Mikael Christensen – basszusgitár
Jon Elmquist Schmidt – dobok
Stefan Dujardin – billentyűs hangszerek

Digital single: https://vanir.lnk.to/arkona

Webshop:
https://bit.ly/vanir-target

Web:
https://www.facebook.com/vanirband
https://www.instagram.com/vanirdenmark/
https://vanir.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/6DCYYeX3Iqic6GnQTXM3n4
https://music.apple.com/us/artist/vanir/427022932

2024-es koncertek:

17/18.02 – Cernunnos Pagan Fest, Paris (FR)
01.03 – Kulturfabrikken Nykobing (DK)
23.03 – Gimle, Roskilde (DK)
09.05 – Dark Troll Festival (DE)
10.05 – Heathen Gathering (AT)
23.08 – Von Hatten, Randers (DK)
28.09 – Fredagsmangle, Stockholm (SE)

Kapcsolódó cikkek

Vanir – „One Man Army” (lyric video) premier

KMZ

Vanir – „Twisting The Knife” (lyric video) premier

KMZ

Vanir – „Day Of Reckoning” (lyric video) premier

KMZ

Vanir – „Dødsfærd” (lyric video) premier

KMZ

Vanir – „Kringsatt av Fjender” (official lyric video) premier

KMZ

Vanir – MCCXIX (official video) premier

KMZ

Vanir Interjú

KMZ

VANIR – Aldar Rök

ST. Toma

VANIR – The Glorious Dead

ST. Toma

Vanir Interjú

ST. Toma

VANIR – Onwards Into Battle

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek