Premier

Vansind – „Grib Til Våben” videópremier

A „Grib Til Våben” (A Call To Arms) az első kislemez a VANSIND hamarosan megjelenő debütáló albumáról, a „Mørket„-ről, amely idén jelenik meg a Mighty Music kiadónál. A skandináv népek északi hegyvidék felé vezető útjairól szóló dal, a „Grib Til Våben” egy ravasz támadásról szól a sötétség leple alatt, amelyről a támadó vikingek azt várták, hogy ugyanolyan könnyen fog menni, mint amikor elfoglalták Angliát délen. De egy bátor nép története is, amelynek erős vezetője felnő népe igazi hősének és uralkodójának szerepébe. A tengerparton felfedezhetjük a megfoghatatlan gyűszűvirág szépségét, amely első pillantásra ártalmatlannak tűnik, de mindig megvédi magát, és vért szív azoktól, akik túl büszkék ahhoz, hogy tiszteljék. Hasonlóképpen, a skót klánok tagjai is a halálig védekeznek, és biztosan nem adják meg magukat, amíg a végső csata el nem dől.

A duda meghatározó hangzásával, amely a felföld vad kánikuláját és a zord skót tengerparti tájakat juttatja eszünkbe, a kemény ritmusú folk-metal hangzással kombinálva a Vansind ismét a dallamos, ugyanakkor sötét és súlyos oldaláról mutatja meg magát.

Egy 2021-ben megjelent, nagyon ígéretes EP és egy maroknyi kislemez után, amely lelkesedést váltott ki a folk metal rajongókból – különösen a skandináv törzsből -, a VANSIND végre készen áll a debütáló album, a „Mørket” kiadására. A zenekar szilárdan a dán talajon állva, a népzene által inspirált dallamokkal, amelyek találkoznak a szolid metállal, a dübörgő morajlással és a tiszta női énekkel, a népzene által ihletett dallamokkal egy szolid hangsávot biztosítanak a csatákhoz, a lánctánchoz és a felemelt dudákhoz. A lírai témákat az északi mitológia és a skandináv történelem sötét oldala ihlette.

Ahol a szem csillogása találkozik a kard villanásával, ott találod a Vansindot. És ha belépsz a táncba, talán megpillantod Valhal-t is.

A Vansind 2019 nyarán alakult folk ihletésű metálzenekar. A zenekar székhelye a dániai Slagelse-ben van, bár a tagok az ország minden tájáról származnak. Ahogy a tagok földrajzi különbsége, úgy a zenei hátterük is nagyon különböző (a Panzerchrist, az Iron Fire, a Vanir, a Detest és a Mindmare tagjai díszítik a formációt), de közös bennük a zene iránti szeretet és az a vágy, hogy valami különlegeset adjanak a dán folk színtérhez. Csak idén olyan fesztiválokat tiszteltek meg, mint a Næstved Metalfest, Asgaard Rock Festival, Warhorns Festival (UK), Hörnerfest (DE) és Burning Q Festival (DE), és most egy még nagyobb hódító útra indultak csodálatos debütáló stúdióalbumukkal.

A „Mørket2023. november 17-én jelenik meg LP-n (fekete bakelit, 300 darabra limitálva) és digitális formátumban a Mighty Music gondozásában.

Felállás:
J. Asgaard – ének
Line Burglin – ének
Kirk Backarach – gitár
Mikael Christensen – basszusgitár
Rikke Klint Johansen – billentyűs hangszerek, bádogsípok, duda
Danni Lyse Jelsgaard – dobok

Digital single:
https://bfan.link/grib-til-vaben

Webshop:
https://bit.ly/van-mor

Web:
https://www.facebook.com/vansindofficial
https://www.instagram.com/vansindband/
https://vansind.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/0Nykhf9j9EMdq4K8LeaDfe
https://music.apple.com/us/artist/vansind/1501668341

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek