Premier

Vipassi – Jove (Official Premiere)

Az instrumentális zene hagyományosan nehezebb terep a metál műfajban. A virtuóz zenészek túl sokszor használták arra tehetségüket, hogy eleve masszív egókat gyúrjanak még tovább. Az olyan bandák viszont, mint az ANIMALS AS LEADERS megmutatták, hogy a nagyratörő képességek és a szenvedélyes dalszerzés valami nagyobbá is formálható, ami túlnyúlhat akár még a kollégák tiszteletének küzdelmes kiérdemlésén is.

A „Sunyata” című albummal a VIPASSI pontosan egy ilyen ritka albumot tár elénk, melyben az eksztázisba hajló technikás húrtépés a hangulatos zenei tájak, gyöngyöző dallamok és rabul ejtő passzusok alkotásának szeretetével párosul.

A VIPASSI 2009-ben alakult Ben Boyle gitáros és a NE OBLIVISCARIS nevű, hullócsillag életű ausztrál banda tagjaival, mely egy hosszú út kezdetét jelezte. Hamar megállapodtak az instrumentális stílus mellett, ami azt a fajta nyitottságot célozta meg, mellyel a hallgató személyesen, saját értelmezésében tudott kapcsolódni az anyaggal. Projektjük a szépség és a sötétség minden árnyalatának felfedezésére irányul olyan dallamos és összetett szerzemények által, melyeket az emberi élet küzdelmei, a természet felfedezése, a spiritualitás és a tudomány témáinak áhítata ihletett.

A számmal kapcsolatban a VIPASSI a következőket nyilatkozta: „Jove’ című számunk egyfajta meditáció a valláson és dogmákon; a hittől való elkülönülésükről, a történelmünkre és erkölcsünkre gyakorolt hatásukról szól, de legfőképpen a rontásról és rengeteg konfliktusról, melybe taszítanak minket. A hit önmagában egy gyönyörű dolog, amit idővel elködösített egy megátalkodottan romlott érdekkör. Ez a dal a ‘Benzaiten’ című számunk tudományos témájának ellenpontja, és megmutatja, hogyan tudnak ezek a dolgok ennyire szemben állni a szervezett vallás korlátolt természetével.”

Zenéjük gyökerei abba a korba nyúlnak vissza, amikor többek között az ATHEIST és a CYNIC bandák elkezdték megújítani az extrém zenét a death metál jazzes és progresszív elemekkel való átszövésével. A VIPASSI most új fejezetet nyit a történetben „Sunyata” című, instrumentális művükkel. Ásd bele hát mélyen magad ebbe a zenei kincsbe, mely roskadásig van éles részletekkel, csillogó dallamokkal és gazdag ritmusmintákkal.

Track-list:

1. Gaia
2. Benzaiten
3. Jove
4. Sum
5. Elpis
6. Paradise
7. Samsara

www.facebook.com/vipassiband
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/VipassiShop

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek