Premier

Withered – ‘Husk’ dalpremier

A sötétség lassan folyik ki a hangszórókból. Kegyetlen disszonanciák szaggatják a teret. Dühös elkeseredettség kúszik fel a gerincen, libabőrössé téve mindent, amihez csak hozzáér. A WITHERED gyászos relikviája ez: a „Grief Relic”.

A WITHERED 2003-ban alakult az egyesült államokbeli Georgia államban Mike Thompson és Chris Freeman által, miután régóta futó crust/grind bandájuk, a SOCIAL INFESTATION határozatlan időre szünetre vonult. A társadalmi témák pedzegetését félretéve a duó az emberiség szenvedés utáni végtelen kapacitását kezdte felfedezni. Időközben a dobszett mögé beállt Wes Kever (PUAKA BALAVA), a basszust pedig Greg Hess (LEECH MILK) kezdte szaggatni.

A WITHERED kiadott egy cím nélküli, három számot tartalmazó demót, majd rögtön ezután kelet-amerikai turnéra indult. A kritikusok által is elismert „Memento Mori” című debütáló album 2005 végén érkezett. Wes és Greg barátilag elköszöntek, helyüket pedig Mike Longoria és Beau Brandon (WAITED) vette át.

A további turnézást a 2008-as „Folie Circulaire” című második nagylemez követte, mely széleskörű elismerést és több év végi listahelyezést hozott számukra. A WITHERED a skandináv death és black elemek a tagok saját crust/grind örökségével való keverése által kikövezett sötét utakat járta. A „Folie Circulaire” volt az első lépcsőfok abban a zenei evolúcióban, melyet a banda a mai napig követ. Az intenzív turnézás miatt távozni kényszerülő Chris Freeman helyére később Dylan Kilgore (WAITED) lépett.

Az utazással teli időszak után a WITHERED „Dualitas” című harmadik albumával tört elő újra 2010-ben, megvillogtatva egyedi dalszerzési- és műfajkeverési képességüket, emellett pedig ezoterikus filozófiai elemekkel gazdagították befelé forduló folytonos felfedező útjukat. A sűrű turnéprogram viszont újabb áldozatokat szedett: Dylan és Mike Longoria távozott. Brandon és Thompson tarsolyában ekkor már ott volt pár új dalterv, és el is készítették negyedik teljes albumuk vázát Ethan McCarthy (PRIMITIVE MAN) énekes-gitáros segítségével.

A jól megszokott basszus hangzás pótlására Colin Marston (GORGUTS, KRALLICE) állt be, hogy kitöltse a Longoria által hagyott űrt.

A WITHERED legújabb, „Grief Relic” című albumával fejest ugrott a legsötétebb vermekbe – az egyetlen biztos pontjuk pedig a folyamatos zenei evolúció!

Tracklist:
1. Leathery Rind
2. A Realm of Suffering
3. Withdraw
4. Feeble Grasp
5. Husk
6. Downward
7. Distort, Engulf
8. To Glimpse Godliness

Tagok:
Beau Brandon: dob
Colin Marston: basszusgitár
Ethan McCarthy: gitár, vokál
Mike Thompson: gitár, vokál

www.facebook.com/witheredmetal
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/WitheredShop

Kapcsolódó cikkek

Withered – Feeble Gasp (Official Premiere)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek