Premier

Withering Surface – „Denial Denial Denial” videópremier

Withering Surface Top240509

Új digitális single-jükhöz és hivatalos videójukhoz Dánia dallamos death metalt játszó tékozló fiai, a WITHERING SURFACE bemutatják egyik legfogósabb és legdallamosabb dalukat. A „Denial Denial Denial” jól felépített szerkezetével behatol a bőröd alá, és arra késztet, hogy headbangelj és énekelj, mielőtt még megnyomnád az „Ismétlés” gombot. Múltidéző, ólommal átitatott, dallamos death metal ütős modern csavarral egy olyan zenekar számára, amelynek úgy tűnik, egyáltalán nem okoz gondot újra feltalálnia magát.

Az „Exit Plan” a Withering Surface hatodik stúdióalbuma a 2020-ban visszatérő „Meet You Maker” lemez sikerét követően. Az „Exit Plan” megalkotásának folyamata hosszú és kihívásokkal volt teli, különféle felvételi munkamenetekkel, felállásváltozásokkal, producerekkel, ráadásként a Coviddal és az ezzel kapcsolatos akadályokkal. Az a tény, hogy 2020-ban a Copenhell-t és más fesztiválokat két évre, 2022-re halasztottak, könnyen megölhette volna a 15 évnyi szendergés után visszatérő Withering Surface-t. Ám a csapat minden erőfeszítését az „Exit Plan” elkészítésére fordította. Egy olyan albuméra, amelyen mind a dalszerzés, mind a dalszöveg koncepció erősebb, mint valaha. Mindezt megkoronázza Soren Andersen (Medley Studio) producerkedése, aki elsősorban Rock és Hard Rock körökben méltán elismert előadókkal végzett munkáiról nevezetes, mint a Thundermother, a Tygers Of Pan Tang és Glenn Hughes. Soren Andersen nem volt kézenfekvő választás egy dallamos Death metal banda számára, ám végül is tökéletes választásnak bizonyult: felülmúlhatatlan hangzást biztosított a 2024-es Withering Surface-nek.

Allan Tvedebrink a következő megállapítást tette:

Rögtön azután, hogy a „Meet Your Maker”-t kiadtuk, kénytelenek voltunk minden koncertünket és tervünket törölni a világjárvány miatt, s ez nyilvánvalóan hatalmas űrt okozott bennünk. Nagyon büszke vagyok arra az albumra, de miután elkészült, úgy éreztem, hogy tudunk ennél jobbat is csinálni, és a hosszú kényszerszünet miatt azonnal elkezdtem dolgozni az „Exit Plan”-en. Az új anyag sokkal közvetlenebb és intenzívebb megközelítésre összpontosít, és messze ez a legerősebb válogatása olyan dalokból, amelyeket valaha is írtunk. Az „Exit Plan” alkotásának folyamatában rengeteg hátráltató tényező akadt, sajnos. Az új dobosunk kilépett, miután felvettük a dobokat, és elveszítettük a billentyűsünket is, ám egy új gitárost is üdvözölhettünk sorainkban: ez némi plusz időt vett igénybe, s arra sarkallt minket, hogy újra átnézzük a teljes új produktumot. A kihívások és az alkotási folyamat során hozott döntéseink határozottan jobbá tették a lemezt”.

Soren Andersen: „Eredetileg keverőmérnöknek alkalmaztak, de végül szuper-rajongó lettem. Így érzek a Withering Surface és a hamarosan megjelenő „Exit Plan” lemez iránt. Ők a legextrémebb csapat, akikkel valaha is dolgoztam. Zeneileg a Faith No More és a Soilwork munkásságához hasonlítanám őket. Néhány keverés után teljesen beleszerettem a zenekar hangzásába, és még soha nem állítottam magamat akkora kihívás elé, mint ezen az albumon. Brutális riffek, erőteljes ritmusszekció, süvöltő ének, dallamos szólók és ötletes dalírás ötvözete: számomra ez minden, amit valaha is kérhetnék egy metálbandától”.

Michael Hvolgaard Andersen énekes: „Az énekhang szempontjából szerettem volna visszatérni a Withering Surface gyökereihez. Megragadni a lelkem egy részét a kiábrándult 19 éves énemből. Az új album dalai, mint például a „Where Dreamers Die” és a „You Hurt This Child” ezt mutatják. Nem voltam benne biztos, hogy még mindig megvan bennem az egykori torokkapacitás és agresszió, de sikerült bebizonyítanom, hogy tévedtem, ráadásul mindig is vágytam a fülbemászó kórusokra. A múltban olyan dalokban szerepeltek ilyesmik, mint a „Dancing With Faries” és a „Joyless Journey”. Az „Exit Plan”-en ez olyan nótákban öltött testet, mint a „Denial Denial Denial”, „Finish What You Started” és „I Finally Lost (All Faith In Humanity)”. Már a Withering Surface megalakulásától kezdve Allan dalszerzése annyira magával ragadott, hogy kidolgozott dallamokat készítettem az „Exit Plan”-hez. Őszintén vallom, hogy az eddigi legerősebb anyagát alkotta meg, s a hangom hozzáadta a maga pozitívumát mindehhez”.

A szöveg-koncepció:

Az „Exit Plan”” a határok és azon normák megszegéséről szól, amelyeket az embernek szabtak. Tegyünk egy szellemi kitérőt és kezdjük elölről. Ahhoz, hogy teljes tisztánlátásunk legyen arról, hogy hol tartunk és merre haladunk, és szeretnénk mindezt befejezni = Exit Plan”. Az olyan dalcímek, mint „Where Dreamers Die”, „Mindreader”, „You Hurt This Child” és a „I Finally Lost (All Faith In Humanity)”, lírai alapja a fent említett életszemlélet, a szex, a megszégyenülés és a vallás, valamint az emberiesség elhalványulása.

Az „Exit Plan” az előző nagylemez, a „Meet Your Maker” lírai kiterjesztése, ahol a felsőbb hatalmakkal való vallási találkozás ráébreszti a főszereplőt, hogy senkitől sem kaphatsz segítséget: egyedül maradtál. Az egyetlen, aki segíthet neked, te magad vagy. A hideg cinizmus és a hatalom nem jár együtt a jótékonysággal. Felejtsd el a normát és mindazt, ami nem működik számodra. Nincs mentség, sem hibáztatás. Te nem vagy egy társadalmi kísérlet. Köszönetet pedig majd akkor kapsz, miután értéktelenné váltál, és ne feledd: az ember egyik leghatalmasabb tulajdonsága az elnyomás.

Az “Exit Plan” LP-n (fekete vinyl), CD-n és digitális formátumon jelenik meg 2024. június 7-én a Mighty Music gondozásban.

Withering Surface240509

Felállás:

Allan Tvedebrink – gitár

Michael H. Andersen – vokál

Jesper Kvist – basszusgitár

Troels Lund-Sørensen – dobok

Marco Angioni – gitár

A dob-témákat az “Exit Plan”-on Jakob Gundel játszotta fel.

A Digitális single linkje:

https://bfan.link/denial-denial-denial

Webshop:

https://bit.ly/ws-tgt

Web:

https://www.facebook.com/witheringsurface

https://www.instagram.com/witheringsurface

https://witheringsurface.bandcamp.com/album/exit-plan

https://music.apple.com/pt/artist/withering-surface/205108911

https://tidal.com/browse/artist/3579904

https://www.deezer.com/en/artist/607179

Kapcsolódó cikkek

Withering Surface – „Alone” videopremier

KMZ

Withering Surface – „Leaves In The Stream” videopremier

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek