Premier

Wormed – „The Singularitarianism” dalpremier

Az űr – a végső határ. Mikor azonban a WORMED kalandozik az üresség felé, az eredmény sokkal inkább emlékeztet egy bizarr űrlények és genetikailag és technológiailag fejlett félemberek küzdelmétől hangos sötét űr-operára a galaktikus birodalmak hatalmi harcai között. Harmadik, „Krighsu” című nagylemezükön a felemelkedő spanyol sci-fi tech death csodagyerekek egy disztopikus űrbeli történetet mesélnek el egy mindent átfogó, monumentális koncepción belül.

A furcsa zenei váltások, törések és összetett ritmikus és melodikus minták lavinái az extrém technikalitás minden vájt fülű szerelmesét izgalomba fogják hozni, míg a hörgések, mélyhangolt húrjátékok és dupla-basszus támadások az egekbe repítik az extrém metál rajongóit. Attól függetlenül, hogy a WORMED tagjai egytől egyig képzett zenészek, a banda nem bocsátkozik öncélú erőfitogtatásokba. A madridi ötös ehelyett egyértelműen a hangulatos számokra fekteti a hangsúlyt, melyek a történet során egyre csak kibontakoznak.

A spanyol fővárosban 1998-ban alakult banda hamar mély benyomást tett a death metál szcénára 1999-es „Floating Cadaver in the Monochrome” című MCD-jével. A „Voxel Mitosis” nevű 2001-es promó CD-jüket követő „Planisphaerium” címmel felkent első stúdióalbumuk 2003-ban a rajongók mellett elnyerte a kritikusok tetszését is. Debütáló teljes anyaguk után a banda szerte a világból kapott felkéréseket különböző turnékra és fesztiválokra. A WORMED Japánban is fellépett a GORATORY és VOMIT REMNANTS bandák mellett, majd Európára mért csapást a MALIGNANCY és a DESPONDENCY társaságában.

A részben tagcserék okozta kreatív szünetet korábbi anyagaik újrakiadása és a 2010-es „Quasineutrality” című single töltötte ki, majd megtörve a csendet 2013-ban kijött második nagylemezük, az „Exodromos”. Intenzív brutalitása, disszonáns és dinamikus riffjei, és lenyűgöző futurisztikus koncepcióval kevert elsöprő súlyossága elismerő kritikákat szerzett szerte a világon, headliner amerikai, valamint co-headliner európai koncerteket hozva a csapatnak. Az albumon mutatkozott be először Krighsu is, a kozmosz utolsó emberi lénye.

A WORMED most készen áll beteljesíteni főhőse sorsát a világűr felfedezése mellett, elképesztő zenei magasságokra törve a fülünk hallatára. Készüljetek fel hát az univerzum megtapasztalására egy új éra hajnalán!

Tracklist:

1. Pseudo-Horizon
2. Neomorph Mindkind
3. Agliptian Codex Cyborgization
4. The Singularitarianism
5. Eukaryotic Hex Swarm
6. Computronium Pulsar Nanarchy
7. A-Life Omega Point
8. 57889330816.1
9. Zeroth-Energy Graviton
10. Molecular Winds

www.facebook.com/wormed
www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://smarturl.it/WormedShop

Kapcsolódó cikkek

A Wormed elkezdte új albumának felvételeit

KMZ

Wormed elkezdi európai turnéját!

KMZ

Hot News: Season of Mist welcomes Wormed!

KMZ

Hot News: Wormed – Full Album Stream Hosted By MetalSucks!

KMZ

Hot News: Wormed – Sci-Fi Death Metal Hellions Premiere New Track at Invisible Oranges

KMZ

Hot News: Wormed – Madrid’s Sci-Fi Death Metallers Premiere New Track Via NPR

KMZ

Hot News: Exclusive Wormed track premiere

KMZ

Hot News: Wormed – Sci-Fi Death Metal Horde To Release New Long Player This March Via Willowtip; Song Stream Posted

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek