Premier

Xaon – „Solipsis” videopremier

Svájcnak legmagasabb ormairól származó rejtélyes nevű XAON soha nem illett a metál által felsorakoztatott számtalan műfaj egyikébe sem. Helyette a szélsőségek között ingázott, felsorakoztatva a túlvilági zenekarok ravaszságát és hevét, bejárva az emberi elme végtelenül kongó komorságát.

Pár kurta év leforgása alatt a Vincent Zermatten (gitár) és Rob Carson (vokál, hangszerelés) vezette csapat sikeresen körbeturnézta a világot a kritikusok által is nagyra dícsért „The Drift” című albummal, mely során útjára kísérte őket Európában a gótikus metálszörnyeteg SIRENIA és népi metál legenda TYR, Japánban az OBSCURA és ARCHSPIRE, az államokban a THE VEER UNION, továbbá Európában olyanok mellett lépett fel mint a MEGADETH, TESTAMENT, EXODUS, GOJIRA, PARADISE LOST és ELUVEITIE, hogy csak párat említsünk.

2019-ben XAON visszatért második albumával, melyet a borús „Solipsis” névre kereszteltek, mely újabb szintre tornázza a banda már így is nagy léptékű erőszakosságát, átverekedve magát a kataklizmikus hangulaton egy újabb megdicsőülés felé. Az album a Mighty Music kiadón keresztül idén tavasszal debütál a banda európai SEPTICFLESH és KRISIUN melletti fellépésén, tovább erősítve jelenlétüket mint a metál világ egyik feltörekvő ereje.

A „Solipsis” CD-n, LTD LP-n és digitális formában lesz elérhető április 12-től a Mighty Music-on keresztül.

Rob Carson így kommentálta a dalt: „A ’Solipsism’ egy nézet vagy elgondolás, mely szerint csak és kizárólag az ’én’-ről tudjuk hogy létezik. Hogyan reagálsz majd mikor szembenézel a teljes magánnyal? Mi zajlik az elmédben amikor valóban egyedül vagy? Mit is jelent egyedül lenni? Ez a hipotézis az egész album vezérrugója, egy ítéletnapi gondolat, mely lassan higgadtsággá tisztul. Rendezte Brice Hincker a CHS Prodtól, főszereplője pedig Mickael Dervey a Kha Designs-tól.

https://www.k-h-a.ch

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Wrathrone, Xaon, Evergrey

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek