Premier

Zombies Ate My Girlfriend – “The Worst Is Yet to Come” videopremier

A fenomenális új album, a Shun the Reptile november 2-i kiadása után, amit az Angry Metal Guy csak úgy jellemzett: “Izgalmas hallgatnivaló egy olyan bandától, akik előtt kétségtelenül nagy jövő áll”, a Zombies Ate My Girlfriend most közreadja az első kislemezhez, illetve az album nyitódalához, a The Worst Is Yet to Come-hoz készült videót.

A klip a bandát egy klasszikus szerkesztőségi szobában mutatja be. A rendező, Tim Leibbrandt így nyilatkozott a videó mögötti koncepcióról:

Amikor Adriano először keresett meg engem azzal, hogy csináljunk egy videoklipet az új albumhoz, mindketten rögtön egyetértettünk abban, hogy nem egy ilyen sablonos ‘banda egy szobában’ típusú videót szeretnénk készíteni. A Zombiknak mindig is volt mondanivalójuk, ez a gondolatébresztő szöveg pedig klasszul adja magát a klipben szereplő műsorvezető összeomlásához az őrület és kétségbeesés felé vezető hullámvasúton. A koncepció lehetővé tette számunkra, hogy odaszúrjunk kicsit a mostani politikai helyzetünket érintő jó néhány eszmének, illetve picit megengedtük magunknak, hogy az együttes eddig elért eredményeit ünnepeljük, így eszméletlen mennyiségű rejtett utalást szórtunk szét a klipben. Adriano teljes bizalmat szavazott Ric Shields-nek és nekem, így abszolút szabad kezet kaptunk arra, hogy egy teljesen vad irányba vigyük el a koncepciót és megvalósítsuk azt, ami ezzel kapcsolatban a fejünkben megszületett. Hatalmas móka volt a bandával együtt dolgozni, ők is nagyon odatették magukat. Ez volt az eddigi egyik legélvezetesebb klipforgatásom, a végeredményére pedig büszkébb már nem is lehetnék.“

Adriano Rodrigues hozzáteszi,

Először csak ezzel a híradós koncepcióval hozakodtunk elő, a szokásos ‘banda zenél egy szobában’ elgondolás részeként. Aztán egyre többet játszottunk a gondolattal és végül Tim határozott elképzelése vezetett minket az egyik legkirályabb dologhoz, aminek a megalkotásában valaha is részünk volt. Ha valami, hát az igazán tud minket motiválni a Zombiknál, amikor olyanokkal van lehetőségünk együtt dolgozni, akik tehetségesek abban, amit csinálnak és szenvedéllyel is csinálják azt. Ennél jobb együttműködésről nem is álmodhattunk volna, mint amit Tim-től és Ric-től kaptunk.”

A Shun the Reptile mától elérhető CD-n, illetve valamennyi digitális platformon, mint az Apple Music / Spotify / Deezer / Google Play és a Bandcamp.

A Zombies Ate My Girlfriend-ről

A 2012-ben alakult és mára Dél-Afrika egyik legnagyobb metálegyütteseként elismert Zombies Ate My Girlfriend örömmel osztotta meg a színpadot olyan külföldi turnézenekarokkal, mint a Protest the Hero, Darkest Hour, 36 Crazyfists, Monuments, August Burns Red, Unearth, vagy a DevilDriver. 2016-ban a srácok – dél-afrikai bandák közül elsőként – megnyerték a Wacken Metal Battle versenyét a legendás Wacken Open Air fesztiválon, Németországban. Európai turnéjukat 2019-re tervezik.

Facebook / Instagram / Twitter / YouTube / Bandcamp

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek