Hírek

A Funeral Throne kitűzte új albumának megjelenési dátumát

A Blut & Eisen Productions nemrég szeptember 15-öt tűzte ki a Funeral Throne második, Threshold című albumának nemzetközi kiadási dátumaként. Az eredetileg tavaly limitált kazettás verzión kiadott Threshold most nagyobb közönség elé lesz tárva. A Funeral Throne új anyaga egy súlyos massza, melynek vibráló ereje szinte fizikailag tapintható. A gyártás stílusa életszerű, lélegző anyagot eredményezett, mely manapság egyre ritkább a modern black metálban – vagy még inkább általánosságban a modern metálban. A Threshold olyan potenciával izzik és pulzál, mely velejéig színtiszta heavy metál, és mentes mindenféle degenerált darab-darab közhelytől; csakis a spirituális black metál ördögi mivoltát hallhatjuk benne. A Threshold saját magát mutatja be – lépj be világába a Funeral Throne által!

Funeral Throne: Threshold számlista

1. Resurrection
2. Through Transforming Fire
3. Victory
4. Hypnotic Coils
5. Vessel
6. Novus Ortus
7. I) Gateway To Lucifer; II) Gateway To The Eye

A Funeral Throne bandát 2005-ben alapította három angol srác, akiket összehozott a spirituális black metál szeretete, és világunk utálata. A banda az elejétől fogva a „metálra” helyezte a hangsúlyt olyan hangulaton dolgozva, mely egyszerre dinamikus és emlékezetes riffekkel van megspékelve. Otthonuk, Közép-Anglia egykoron a metál bölcsője volt: olyan műfajteremtő bandák emelkedtek ki földjéből, mint a Black Sabbath, Judas Priest, Witchfinder General és társaik, ám manapság már csak szétszórt nyomait találhatjuk ott ennek a fenyegető erejű lelkületnek. Az ipari múlt démona és a globális gazdasági válságok nyomása elkaszálta Közép-Angliát. Így a Funeral Throne a halál földjén alakult, és itt is talált rájuk az ördög. 

A Threshold zeneileg egy markáns távolodást mutat a 2008-as Nihil Sine Diabolvs anyagtól. Ez az album a Funeral Throne életének képviselője. Egy öt éves utazás dokumentuma a Szent Sötét Hitben, és mindegyik szám egy adott időt/élményt örökít meg. A banda elkötelezte magát az őszinte és dinamikus metál iránt, emléket állítva a profán spiritualitásnak és a gazdag sötétségnek. A banda tudja, hogy vihar közeleg, és büszke arra, hogy ők is növelhetik a tátongó lyukat az egekben.

Amikor elkezdődött a Threshold megírása, a Funeral Throne tudta, hogy más bestiát kell alkotniuk elődjénél. A teljes művészi folyamatot kezükben tartva maga a banda végezte a felvételek nagy részét és ők alkották az album teljes artworkjét. Tudatosan kerülték a dob triggert és a gitárok re-ampelését remélve, hogy a modern black metál kor trükkjeit elkerülve sajátosan dinamikus hangzást hozhatnak létre. A Threshold a heavy metál őrület veszélyes szikrájával lobbantja be a black metál elsöprő dühét és a death metál mélységes mocsarait. A Rainbowtól az Iron Maidenig és a Dissectiontől az Arkhon Infaustusig mindent összedolgoztak, hogy együttesen fejtsék ki igéjüket.

J. Welch basszusgitáros/dalszövegíró szerint: “A Threshold egy dokumentum, mely az album készítésének öt éve alatt történt próbatételeket, gyötrelmeket és extázisokat örökíti meg. A cím („Küszöb”) egyszerű és őszinte – dala tiszta, de torzított. Minden igazi heavy metál anyag lelke mélyén lázad és őszinte, és ez adta nekünk a löketet, hogy átlépjünk az élet illúziói által utunkba állított akadályokon. Úgy érezzük, hogy rengeteget tanultunk a lemez készítése közben, és akárhányszor visszahallgatjuk vagy élőben játsszuk, újra átéljük. Most, a Blut & Eisen jóvoltából örömmel osztozunk másokkal is ezen a szörnyűséges örömön.”

További infó: www.facebook.com/thefuneralthrone

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek