Hírek

Fáraó: Tombol a Rock and Roll – új videóklip

2015. március 27-én jelent meg a Hammer Records / Hammer Music gondozásában a legendás Fáraó együttes „Miénk a Rock and Roll” című albuma. A szupergroupnak is beillő banda, 30 évvel a megalakulása után végre elkészítethette nagylemezét.

Az 1985-ös alapító tagok közül Gidófalvy Attila “Gidó” (Theátrum, Beatrice, Karthago Lord, Cikk-Cakk Company, KGB, stb.) énekes, gitáros, billentyűs, Kiss Zoltán “Zéro” (Tűzkerék, Scampoló, Jam, Sprint, Óceán, Korál, Karthago, KGB, stb.) basszusgitáros és Gyurik Lajos “Lui” (Árkádok, Lord, Prognózis) dobos hallhatók korongon. Az időközben elhunyt Terstyánszky Károly (Rockwell) helyét Kelemen Tamás “Kele” (Love, KGB, Roxx69, Első Emelet, stb.) gitáros vette át.

Az album egyik különlegessége, hogy Gidó, aki sikeres rádiós műsorvezető, fociedző és természetesen az ország egyik legjobb billentyűse, ezúttal javarészt gitárosként virított. A CD-n szereplő tizennégy számból tizenegyben gitározik, amellett, hogy szinte minden számot ő énekel.

A “Miénk a Rock and Roll” című lemezen szereplő számok túlnyomó része még 1985-ben és 1986-ban készült. A régi sikerdalokat természetesen a mai kornak megfelelő hangszerelésben játszották fel a Fáraó muzsikusai. Ezekhez vettek még fel további öt szerzeményt. Ebből kettő (Mélyben, Akaratom szerint) eredetileg Gidó 1990-es “Tíz Parancsolat” című szólólemezén jelent meg, mint két “Vízó”. Felkerült a CD-re a Beatrice 1976-os klasszikusa, a szintén Gidó-szerzemény“Csodálatos emberi ész” is. Valamint készült két új dal, az “Azt kapod, ami jár” és a “Tombol a Rock and Roll”.

Az albumhoz tartozó első videóklip novemberben az utóbbihoz, a „Tombol a Rock and Roll” című dalhoz készült. A CD további szerzeményei pedig szöveges videók formájában kerültek feldolgozásra, melyek folyamatosan kerülnek majd fel a Fáraó zenekar youtube csatornájára.

A harminc év után elkészült albummal és a hozzá tartozó friss klippel kapcsolatban Zéro a következő gondolatokat osztotta meg:

„A rockzene iránti lelkesedésünk és optimizmusunk hozta létre a Fáraót. Ez a rövid időszak is nagyon jó koncerteket, sikerélményeket adott nekünk, de az idő már nem a rock zenének kedvezett.

Az éleben nincsenek véletlenek. Vannak visszatérő, sorsszerű lehetőségek, amit a Hammer Records jóvoltából a Fáraó ismét megkapott. Harminc év után végre megjelent a Fáraó CD-je, és ismét létrehoztunk egy olyan bandát, amelyben újra megélhetjük az együtt zenélés örömét.

Miénk a Rock and Roll! Mindenkié! …ez az a szó, az élethez útravaló…”


Gidó
pedig a következőkkel egészítette ki:

“Engem mindig is az igazi Rock and Roll
érzés fogott meg,  mely meghatározta az életemet már öt éves koromtól, és ez végigkísér egy életen át.

1985-ben a zenei dekonjunktúra és a “hype-hype”, illetve a Csillagfény Disco tönkretette az élő rockzene táptalaját itthon. Ezért akkoriban sok rockcsapat szünetelt, bomlott fel, vagy vendéglátózott külföldön. A Fáraó zenekar viszont ekkor alakult. Azt hiszem, ez mindent elmond a hozzáállásunkról…


Szemem üveg, fülem jódos, nem vagyok én depecsmódos! Ölellek benneteket!”

további Fáraó info:
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/faraozenekar
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/HammerRecordsHungary

A Fáraó albuma már minden fontos zeneáruházban elérhető:
Google Play: play.google.com/store/music/album/F%C3%A1ra%C3%B3_Mi%C3%A9nk_a_Rock_n_roll?id=Buulv2rxgfzb7nrb4khngqlbgbq
Deezer: www.deezer.com/album/9960742
Spotify: player.spotify.com/album/56WegeYcIYVXZkOhoM1jCf
iTunes: itunes.apple.com/hu/album/mienk-a-rock-n-roll/id979247620?l=hu

Kapcsolódó cikkek

Fáraó: Elég – friss szöveges videót kapott az olaszok által is feldolgozott dal, csütörtökön indul a turné

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek