Hírek

Norilsk bemutatja következő albumának borítóját és címét

Szibéria legészakibb, vasöntödéjéről híres városáról elnevezett NORILSK egy kanadai doom death banda. 2014. júliusban kiadott „Japetus” című EP-jük után a banda most bemutatja március 10-én megjelenő debütalbumának, a „The Idea Of North”-nak részleteit.

A „The Idea Of North” egy téli atmoszférikus doom-death album: riffjei lassúak és zúzósak, morgásai halálosak. Egy, a végtelen táj felett lebegő baljós árnyat idéz, beindítva a fantáziát. Zenéje olyan doom/death bandákhoz köthető, mint a My Dying Bride, Morgion és Ablaze In Hatred, de Isis-hez és Morne-hoz hasonló hangulatos sludge/post metál elemeket is tartalmaz.

A borítót Sam Ford készítette.

Basszusgitáros és énekes Nicolas Miquelon így kommentálta: „Rajzolt képet akartunk borítónak, de szerettük volna folytatni az EP-n megalapított vizuális témát. Sam Fordot már ismertem a portlandi doom metál színtérből és kétség sem fér hozzá, hogy tekervényes képzelőereje tökéletes táptalaj lesz Norilsk első elképzelésének folytatásához. Lévén ez az első nagylemezünk, nem is lehetnék boldogabb, hogy ott van a borítón Sam aláírása, és hogy két igazán elkötelezett kanadai kiadó, a Hypnotic Dirge Records és a Dwyer Records áll mögöttünk.”

Az album elérhető lesz digipak CD, kazetta és digitális letöltés formájában. A digipak kiadását a Hypnotic Dirge végzi, míg a limitált kazettás kiadást a Dwyer Records.

További részletek hamarosan.

Tagok:

Nicolas Miquelon – basszusgitár, gitár, vokál
Nick Richer – dob, ütős, háttérvokál

Norilsk – „The Idea of North” Bandcamp
Norilsk Facebook

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek