Hírek

Northern Oak kiadja új „Nerthus” dalát és zenevideóját

A dél-yorkshire-i progresszív folk metált játszó Northern Oak bemutatta „Nerthus” zenevideóját közelgő albumuk, az „Of Roots and Flesh” ízelítőjeként.

A „Nerthus” egy dal, mely egy ugyanezen nevű ősi pogány istennő imádását ábrázolja. Chris Mole így pontosít: „Az istennő szobrát egy kocsin végighordozták azokon a szigeteken, ahol imádták, hogy követői ajándékokat hozhassanak. A szobrot aztán egy szent medencébe húzták, ahol egy csoport szolga letisztította, akiket később lemészároltak, hisz az istennő érintése és arcának megtekintése túl magasztos volt ahhoz, hogy egyszerű halandók túlélhessék. Martin szövege egy szolga történetét meséli el, aki saját akaratából jelentkezik, hisz hatalmas megtiszteltetésnek és korábbi értéktelen életéért való vezeklésnek tekinti.”

„Szerintünk a „Nerthus” zeneileg és szövegileg is a legerősebb dal az albumról – Martin szövege igazán érzelmes, a dalban pedig pár lehengerlő riff és szóló is található, amiket igazán szeretek játszani.”

Az album felvételét teljességben egy Kickstarter kampánnyal pénzelték. Folyamatosan növekvő hűséges rajongótáboruk óriási támogatásával Northern Oak a Skyhammer Studios-ban vehette fel az albumot az elismert producer, Chris Fielding (Primordial, Electric Wizard, Conan) segítségével.

Az ‘Of Roots And Flesh’ album október 4-én jelenik meg.

Of Roots and Flesh dallista:

1) The Dark Of Midsummer
2) Marston Moor
3) Gaia
4) Nerthus
5) Isle Of Mists
6) Taken
7) Requiescant In Pace
8) The Gallows Tree
9) Bloom
10) Of Roots And Flesh
11) Only Our Names Will Remain
12) Outro

A borítót a litván születésű Augustinas Našlėnas készítette.

Előrendelés: http://music.northernoak.co.uk

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek