Interjúk

Csörge-tói Rockfesztivál Interjú

Csörge tó. Nekem leginkább a kilencvenes évek Rockmaratonjai jutnak eszembe erről, és persze nyílván még sokan másoknak is. Rengeteg fellépő (a folk-rocktól a metálig) és látogató az évek során, egy nagy sátortábor, családias hangulat, fiatalok és kicsit idősebbek együtt buliztunk a koncertekre. Ott ismerkedtem meg jánoshalmi motorosokkal, egy újszegedi lánnyal, és persze sok minden mást mesélhetnék én is erről a rangos fesztiválról. Az ezredfordulón aztán a Rockmaratont áthelyezték Szekszárdról Pécsre, közben nyitottak az újabb fesztiválok, a régiek felhígultak, a Csörge-tói szellem pedig talán kissé feledésbe is merült.

Most viszont újra akadt egy vállalkozó szellem Csáki Viktor személyében, aki idén újra megszervezi a Csörge-tavi Rockfesztivál névre hallgató rendezvényt idén június 23 és 25 között.

Szia! Ha jól tudom, idén veszed először önállóan kézbe a fesztivál megszervezését. Honnan jött az ötlet?

Szeretnék egy olyan fesztivált ami a fiataloknak szól és nem kerül horrorisztikus összegbe meg ahol a fiatalok családias a hangulatba tölthetnek el pár napot.

A névválasztás mennyire volt problémás?

Egy kicsit féltem megtartani, de a 90 évek feelingjét szeretném megmutatni a fiataloknak és ehhez szeretem volna megtartani a nevet is.

Nyílván nem könnyű szponzorokat találni egy fesztiválhoz, megszerezni a szükséges engedélyeket, stb, hogyan ment a dolog? Vagy saját finanszírozást kell igénybe venned?

A finanszírozást idén nagyrészt saját tőkéből teszem meg, mert a szponzorok egy kicsit elfordultak idén a fesztiváltól .

Reklámra minden fesztiválnak szüksége van, sokan segítenek a háttérben?

Igen, vannak segítők mind a grafikus szerkesztésben, mint pedig szórólap terjesztésben országos szinten.

Beszéljünk egy kicsit a helyszínről, a lehetőségekről, belépti díjról!

Mondhatnám azt, hogy egy festői tóparton idilli környezet töltheti el az ember azt a három napot, de maradjunk a véres valóságnál 🙂 Egy jól karbantartott, szép környezetben, tóparton töltheti el a fiatal azt a pár napot, amin itt szeretne lenni. Lehetőségek tömkelege áll rendelkezésre, mert ezen a hétvégén fogják megrendezni a Szent László napokat Szekszárdon, így ha szeretnének a fiatalok akkor elmehetnek várost nézni. De ha a sportot részesítik előnyben, akkor a szombati napon kispályás focitornát rendezünk a fesztivál területén. A belépti díjak, ha minden igaz, akkor nem olyan vészesek, mert eddig legalábbis ezeket a visszajelzéseket kapom.

Úgy tudom, lesz lehetőség a rendezvényre jegyeket nyerni, mesélnél erről?

A Rock rádió keretein belül most van tervezés alatt a játék, de addig is mindenki hallgassa figyelmesen, hogy nehogy lemaradjon róla.

Összesen hány fellépő lesz? Mi alapján válogattad össze a zenekarokat, mik voltak az alapfeltételek?

3 nap alatt 33 fellépő egy nagy színpadon ahol mindenki megmutathatja a tehetségét, az első nap a Punk szerelmeseié, a második a Rock és a Metál híveié, a harmadik nap a meg egy igazi vegyes nap ahol majd halhatunk Ír Punk Rockot és lágyabb Rockot. Az alapfeltételek azok egyszerűek voltak legyenek fiatalok szeressenek zenélni és szólítsák meg a fiatalokat.

Kiemelnél néhány bandát a sokszínű kavalkádból? Van személyes kedvenc?

Istenigazából nem szeretnék senkit kiemelni mert mindenki ugyanolyan fontos az újrakezdésben és ez miatt mindenkinek köszönettel tartozom. De talán ha nagyon muszáj lenne valakit vagy valakiket kiemelnem, akkor azok a Prosectura , Kugli , Jolly Jackers, csak hogy minden napról kiemeljek valakit 🙂

Lesznek esetleg egyéb kísérőprogramok is a fesztivál ideje alatt? Vetítés, vetélkedők, stb?

Egy-két kisebb vetélkedő lesz, olyanok mint sörpörgő, kispályás focitorna, a többi még tervezés alatt.

Gondolom gondoltál arra is, hogy családbarát rendezvény legyetek, vannak fesztiválok, akik errefelé mozdultak el (pl. Börzsönystock), Te hogy állsz ezzel?

Ebben az évben felmérjük, hogy van e rá igény és a jövőben abba az irányba fogunk elmozdulni

Mire számítasz az elmúlt évek tapasztalata alapján – ha jól tudom, más formában, de ott voltál az előző fesztiválokon is. Hogyan látod a fesztivál helyzetét?

Igen jól tudod , az első évben vendég voltam és csak szórakoztam egy jót a második évben kivetem a részem a szervezésből és a lebonyolításból, és mindezekből tanulva a próbálom úgy levezényelni az idei fesztivált hogy mindenki jól érezze magát.

Remélem minden egyben lesz, köszönöm az interjút!

Én köszönöm a lehetőséget, és mindenkit szeretettel várunk egy három napos kikapcsolódásra.

WEBhttps://www.facebook.com/events/406904892766047

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek