Interjúk

Phobia Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Shane válaszolt.

Hello Shane! Újra bizonyítotok, hogy nagyszerű zenekar a Phobia! A ’ Remnants Of Filth’ húz mint az állat, nagyon ütős lett! Mit mondanál az albumon szereplő 18 dalról?

Köszönjük a kedves szavakat, nagyon jó élmény volt a felvétel. Nagyon hiszek a zenénkben és a lehető legerőteljesebbre szerettük volna készíteni és pont olyan lett, mint amilyet szerettünk volna. 18 szám tiszta brutalitás, gyorsaság, erőszak és grind!

Az évek során több tagcsere is lezajlott, nem is olyan régen a gitárosok cserélődtek le. Miért van ez a sok tagcsere? Mi alapján döntöd el, hogy megfelelő -e valaki a csapatba?

Nos, 22 éve vagyunk a bandában, amit nem sok banda mondhat el. A Napalm? Történtek változások a felállásban, az emberek öregszenek és talán új dolgokat szeretnének kipróbálni. Az emberek mindig erről kérdeznek. Azt kell megértenetek, hogy csak mert valaki játszik velünk egy bulin, vagy turnézik velünk, vagy segédkezik a felvételeknél, még nem jelenti azt, hogy a bandában van. Szeretek különféle emberekkel együtt játszani, a mostani felállás elég stabil, elégedett vagyok vele. Ha valaki nem ér rá turnézni, szerzünk egy beugróst, de ettől még nem lesz a banda tagja. Dorian Rainwater NINCS a bandában. A magazinok és az emberek pedig pont az ellenkezőjét állítják… csak segített a felvételeknél.

A dalok leginkább tőled származnak? Mennyire hallhatunk friss ötleteket a 2 új tagtól?

Általában én írom a számokat, mindig is így volt. Most Dorian segített a dalszerzésben is és együtt dolgoztunk. Nagyszerű volt, élveztem másokkal együtt dolgozni. Mindig is én foglalkoztam a dalszerzéssel, most viszont külső hatások is voltak.

A jelenlegi felállás stabilnak mondható? Sokat lógtok együtt?

Igen, már ez a felállás működik egy éve. Bryan 9 éves van a bandában, Calum 5 éve, cc pedig 2 éve, de ő a merchandise részt képviseli a turnékon. Úgyhogy ez egy szép nagy család, együtt dolgozunk.

Mondhatni a Phobia szinte ott volt a kezdeteknél, a Napalm Death virágkorszakában stb. Menyire volt hatással a zenéjük?

Persze, a korai anyagaik mindenképp. A banda elkezdésekor nagyon inspiráltak. Manapság már nem annyira, mivel mindkettőnknek megvan a saját hangzása.

Fiatal korodban milyen zenéket hallgattál, hogyan jutottal el a grindcore stílushoz?

Minden meghallgatok. Szeretem a régi punk rockot. Discharge-ot, hardcore-t és sok régi country-t is. Nemrég kezdtek el érdekelni a keményebb dolgok. Sokat meríthetsz más zenei stílusokból és fontos, hogy nyitott légy.

Úgy érzed ebben a stílusban a legnagyobb a szabadság? Küzdelmes és lázadó életed során voltak már problémák a szövegek miatt?

Nem sok problémám akadt a dalszövegekkel. Az az igazi szabadság, mikor bárhogy képes vagy kifejezni magad. Ha az embereknek problémáik, vagy kérdéseik vannak, bármikor hozzám fordulhatnak velük, írhatnak nekem. Tudod, fontos a jó kommunikáció. Ez az a motiváció, ami miatt még mindig ezt csinálom. Egyszer végigmentem Kanadán és gondjuk volt a dalszövegeimmel. Elküldtem őket a picsába, úgyhogy már nem megyek vissza többet, minden alkalommal deportáltak, haha!! Nem változtathatják meg azt, ami vagyok… ez a szabadság!

Az első Phobia albumot mennyire vették komolyan a nagyvilágban?

Igen, jól fogadták, még a mai napig klasszikusként beszélnek róla. Nagyon jól fogadta a még a mai napig létező színtér!

Az eltelt évek alatt milyen fontos tapasztalatokat gyűjtöttél? Fontos szerepe van a hasonló stílusok összetartásának az életben maradáshoz?

Igen, szerintem nagyon fontos. Ez az, amit az emberek, a kormány, vagy más osztályok nem vehetnek el tőlünk. Mi vagyunk a punkok, a forradalom, haha!

Miket utálsz legjobban az életben? Milyen ember is vagy valójában:)?

Hahah… Erről egész nap írhatnám a listát… egyébként nem szeretek utálni, túl sok érzelembe és erőkifejtésbe kerül. A nemtetszés vagy a vélemény kifejezése talán természetes érzelem és ezt nem keverhetjük össze az utálattal. Én önkifejező személy vagyok és felnőtt hozzáállással szeretem kibeszélni a dolgokat.

Várható Phobia turné a közeljövőben? Esetleg európai koncertek?

Próbálkozunk, folyamatosan gondok vannak az országokba való belépéssel, de próbálkozunk.

Köszönöm az interjút, további kellemes zúzást kívánok:)!

Köszönjük az interjút és a támogatást, reméljük, hamarosan grindolhatunk nektek!

———————————–

ENGLISH VERSION:

Answered by Shane.

Hello Shane! You have proved once again that Phobia is a great band!’ Remnants Of Filth’ is a powerful album! What can you tell us about these 18 tracks?

Thank you for the good words my friend, it was fun recording it, I really believe in the music on this record and we wanted it to be powerful and it was, we got exact what we wanted out of it. There are 18 tracks of pure brutality, fast and violent and grind as fuck!

You’ve had several changes in the lineup throughout the years; the last one was your guitarist. Why does it happen so often? How do you decide if someone was eligible to join you?

Well..we have been in this band for 22 years, how many bands can say that? Napalm? They have had line up changes, people get older, loose focus and maybe want different things you know? People always ask us about line up changes and what people have to understand is just because somebody is playing a show with us, touring with us, recording with us, doesn’t mean they are in the band..they may be helping, or having fun with us, I enjoy playing with different people, we have a solid line up now and happy with it. If somebody cant tour, we get a filler in, doesn’t mean they are in the band.. dorian rainwater is NOT in the band, people and mgazines say that..he helped record the record!!!

Are you the one who mainly compose the songs? Have the 2 new members contributed with their ideas on the latest album?

I usually write most of the songs, I always have, on this record dorian helped me write and we worked together. It was a fun process for us, I enjoy writing with other people, I have always took over on the writing process, but this time I had some out side influence

Do you think the current lineup is stable? Do you go out together often?

Yes we have had this line up for a few years now..bryan has been in the band 9 years, calum 5 years and cc 2 years but she has been touring with us for 4 years as merchandice..so it is a good family unit and we work good together

We can say that Phobia has already been around at the beginning, at Napalm Death’s prime. Has their music inspired you in any way?

Yeah the early stuff did for sure..i gained a lot of influence when I first started the band, not so much anymore as we both have grown into our own sound, or changed it a bit..it happens!

What music did you listen to when you were young and how did you end up at grindcore?

I listen to everything. I like a lot of old punk rock. Discharge and hardcore and a lot of old country music as well. I just progressed into harder things you know?.. you can gain a lot of influence from other styles of music and I think its important to be opened minded

Do you think this genre offers the most freedom? Have you had problems because of your lyrics in your hard and rebellious life so far?

I haven’t had much problems with my lyrics..i think its total freedom when you can express your self in any manner, that is the ultimate freedom. If people have problems or questions they can always confront me or write me and think that is important to have proper communication, you know? I think that’s a lot of the motive behind what I do this for! I went through Canada onc and they gave me shit for my lyrics I told them to fuck off and there shit..i don’t go back anymore, they deport me every time, hahah!!! They cant change who I am and what im about..thats freedom!!!

Was the first Phobia album taken seriously in the world?

Yep..it was taken very well, still a classic today im told, it was really perceived well withen the scene has still holds up today!

What important experiences did you get throughout the years? Do you think it’s important for the similar genres to keep together for survival?

Yes I think it is very important, its what other people, government and other classes cant take a way from us. We are the punks we are the revolution, hahaah

 What things do you hate the most? What kind of man are you?:)

Hahah.. I can write a list all day long I guess.. but I don’t like to hate, it takes to much emotion or effort you know, but it is maybe a natural feeling to dislike stuff or have opinions, and sometimes we can’t confuse dislike or disagree with hate. I’m a very expressive person and iike to talk it out and be adult about things!

Can we expect a Phobia tour sometime in the future? European concerts by any chance?

We are trying to do so, just have immagration stuff on our end right now, it seems to be an ongoing problem for us at the moment, but we try real soon

Thanks for the interview I wish you happy shredding:) !

Thank you for this interview, and your support, hope to grind for you soon!

WEB: http://www.myspace.com/phobiagrindcore

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Phobia, Strong Intention and D.I.S. Unite For The Angriest Tour Of 2012

KMZ

Hot News: Phobia – Full Album Streaming Via AOL Spinner!

KMZ

Hot News: Phobia – To Release ‘Remnants of Filth’ in July on Willowtip/Hammerheart

KMZ

Hot News: Phobia – Brutalize Your Weekend With A Decibel Magazine Track Premiere

KMZ

Hot News: Phobia – BrooklynVegan Hosts New Track Premiere

KMZ

Hot News: Phobia – To Drop Remnants Of Filth June 5 Via Willowtip; New Music Posted

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek