Lemezismertetők

36 CRAZYFISTS – The Tide And Its Takers

Kiadó: Ferret Music

Weboldal: myspace.com/36crazyfists

Kiadás éve: 2008

Stílus: Rock / Metal

 

 

 

A jelen kritika mottója akár “Sose higgy az önfényező, kiadós híreknek!” is lehetne. A 36 Crazyfists-re ugyanis ilyen hírekkel kapcsolatban kaptam fel a fejem, és az első adandó alkalommal rávetődtem az új, The Tide And Its Takers címre keresztelt korongjukra. Ez alkalommal árnyékra vetődtem. A csapat új lemeze produkciós szempontból kifogástalan, Andy Sneap hangmérnökzseni nagyszerű hangzást kreált az albumnak, de jó dalokat ő sem tudott íratni a bandával. Többszöri hallgatás után sem maradt meg szinte semmi a dalokból, ami finoman szólva sem válik előnyére egy zenekarnak. A srácok a közös turné alatt túl nagy Killswitch Engage mérgezést kaphattak, mert nem egyszer az ő nevük ugrott be, ahogy hallgattam a lemezt.

A dalok közül a We Gave It Hell, Absent Are The Saints és a címadó hármast tudnám csak kiemelni, a többi meglehetősen középszerű, amin az sem segít, hogy Brock Lindow vokalista sem ordításban, sem tiszta énekben nincs a helyzet magaslatán. A számokon belüli váltások is inkább fárasztják az embert, mint lendületet adnának neki, nem igazán jött le számomra a mindenen átható energia, amit a már említett hírekben többször ígértek. Valóban felüdülésként hat a The Tide And Its Takers akusztikus lemezzárása, szerintem Brock hangja itt közvetít a legtöbb érzelmet, ezzel ellentétben az “Only A Year Or So…”-ban felbukkanó aggódónak szánt női hang hangulati szempontból a lemez mélypontja. Bár lehet, hogy Alaszkában az aggódást monoton, fásult, nemtörődöm hanggal fejezik ki!

A lemez fényében nem értem, hogy ez a banda, hogyan léphet fel a legnagyobb fesztiválokon és turnézhat nyáron a Slipknottal! Remélem a következő lemezüknél inkább a dalokra helyezik majd a hangsúlyt a ténylegesen tökéletes produkció érdekében. A pénzük és a lehetőségük meglesz hozzá, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Ezt a lemezt azonban a nem sok embernek ajánlanám a bandával való ismerkedésre.

Tracklist:

1. The All Night Lights
2. We Gave It Hell
3. The Back Harlow Road
4. Clear the Coast
5. Waiting on a War
6. Only a Year or So…
7. Absent Are the Saints
8. Vast and Vague
9. When Distance is the Closest Reminder
10. Northern November
11. The Tide and Its Takers

Pontszám: 6

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek