Lemezismertetők

BIKINI – Րrzöm A Lángot

Kiadó: EMI

Weboldal: www.bikininet.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Pop / Rock

 

 

 

 

Hölgyeim és Uraim! A Bikini feltámadt hamvaiból! Az 1997-ben, a Budapest Sportcsarnokban rendezett nagyszabású koncerttel visszatért zenekar másodvirágzása -bevallom őszintén-egész mostanáig vegyes érzelmeket keltett bennem. Ugyan az utolsó, 2004-es Angyali üdvözletben is akadtak finom témák, de egyes dalok kivételével a lemez jobbára elment mellettem. A gépezet megfáradni látszott.
Felvillanyozott azonban a hír, hogy a tagcseréket követően megszilárdult felállás új lemezre készül. A zenekar közleményeiben is új időszámításként jellemezte az elmúlt évet, amelyet a legújabb, Րrzöm a lángot című lemez is tükröz. A mai D. Nagy Lajos, Németh Alajos, Lukács Peta, Makovics Dénes, Mihalik Viktor és Bördén Szabolcs felállással úgy tűnik, újra fénykorát éli az együttes.

Lukács Peta személyében olyan kvalitású gitáros érkezett, aki nemcsak méltó utódja Daczi Zsoltnak és Csillag Endrének, de új életet lehelt a dalokba. Az egyébként ‘tipikusnak’ mondható, simogató ‘Bikini témáknak’ rendkívüli töltést ad karakteres, ízléses gitárjátéka. Szinte látom magam előtt, ahogyan a színpadon széles mosollyal játssza zseniális témáit. Szikrázik kezében a gitár. A zenét Németh Alajos és Lukács Peta szerezte, a szövegírók között D. Nagy Lajos mellett megtaláljuk Trunkos Andrást, Nagy Ferót, az Akelás Katona Lászlót, és újdonságként szerepel Bródy János is. Külön dicséret illeti a lemez egészséges, természetes hangzását: a dob újra él és lélegzik, a hangszerek szépen, telten szólalnak meg. Személyes kedvencként kiemelném az Րrzöm a lángot, A mennyország felé, Rossz idők, valamint a Magányos nap dalokat; de az egész lemez mindvégig változatos, magas színvonalú. Igazi mestermű! Hölgyeim és Uraim! A Bikini újjászületett Őrzöm a lángot című lemezével! Tessék hát kérem örvendezni!

Tracklist:

01. Րrzöm a lángot
02. Ki kell jutnom
03. A mennyország felé
04. Mennem kell
05. Körhinta
06. Rossz idők
07. Minden úgy történt
08. Ami a szívemen
09. Szabadíts meg
10. Tűzvigyázó
11. Magányos nap
12. Lányok térnek meg

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek