Lemezismertetők

W.E.T. – Rise Up

Kiadó: Frontiers

Weboldal: facebook.com/TheBandWET

Kiadás éve: 2013

Stílus: Melodic Rock

Brief Sum: The second W.E.T. (Jeff Scott Soto’s cooperation with musicians from the Swedish hard rock elite) release is simply one of the main contenders for the “Melodic rock album of 2013” title. Enough said.

 

A dallamos rockzenében köztudottan „ütőkártyának” számító énekes-dalszerző, Jeff Scott Soto együttműködése a műfaj két mai svéd élcsapatának tagjaival – maga a W.E.T. név is a Work Of Art, az Eclipse és a Talisman formációk neveinek kezdőbetűiből tevődik össze – eredetileg a kiadó ötlete volt. A 2009-ben megjelent debüt maradéktalanul hozta mindazt, amit az ember egy ilyen összeállítástól elvárhat, és feltehetően az eladási eredmények is azt sugallták, érdemes lenne még egyszer nekirugaszkodni. (A történet szomorú vetületére is kitérve: az volt az utolsó korong, amelyen a tragikus sorsú Marcel Jacob, Soto régi zenésztársa közreműködött.)

Masszív ritmusokra épülő klasszikus AOR / hard rock modern megszólalással és azonnal rögzülő, naphosszat dúdolható énekdallamokkal – az alapkoncepciót röviden így lehetne summázni. Amolyan instant kávékeverék a legjobb fajtából, hosszan tartó hatással és mennyei ízvilággal, csak éppen muzikális keretek között megvalósítva. Erik Mårtensson és Robert Säll gitáros-billentyűsöknek (előbbi a bőgőt is kezeli), valamint JSS mesternek nem kellett feltalálnia a spanyolviaszt, viszont a jól ismert formulákra támaszkodva a tömegtermékek áradatából magasan kiemelkedő, azon túlmutató produktumot tettek le az asztalra… másodszorra is!

Az első négy dalnál több bizonyosság aligha szükséges a fentiekre. A lendületes Walk Away – Learn To Live Again (ehhez készült a lemezt felvezető klip, Mårtensson énekesként is szerepet kapott benne Soto mellett) kettőstől a finomabb és súlyosabb témákat váltogató címadó tételen át az elmélkedős lassú Love Heals-szel bezárólag megkapunk mindent, ami a stílus lényegét képezi. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy innen már nem is érdemes tovább hallgatni az albumot, hiszen a monumentális On The Run egyenesen a Talisman dolgait idézi, a Broken Wings zseniális rádió-rock – érdekes módon az alaptémájába sikerült egy kis Dare-jellegű, kelta hatású dallamot is becsempészni –, a záró Still Unbroken pedig az első két nóta egyenrangú társa. A lemez közepe táján azonban felbukkan pár olyan szám is, amelyek egy Soto-szólóanyagról sem lógnának ki. Az előző lemezt gyakorlatilag egy az egyben a skandináv hangszeresek írták. Lehet, hogy ez alkalommal Jeff is belefolyt a dalszerzésbe? No de mindegy, rontani ez sem ront az összképen: egy What You Want vagy egy Shot a maga játékosan fifikás refrénjével tipikusan az a fajta nóta, amelyből egy is a becsületére válna bármely rocklemeznek.

Méltó folytatása a 2009-es bemutatkozásnak; az alkotógárdának éppúgy érdemes volt elkészítenie, mint a rajongóknak várniuk rá.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Walk Away
2. Learn To Live Again
3. Rise Up
4. Love Heals
5. What You Want
6. The Moment
7. Bad Boy
8. On The Run
9. Broken Wings
10. Shot
11. Still Believe In Us
12. Still Unbroken


Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: W.E.T. – New Video “Learn To Live Again”

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek