Premier

Anoxia – To The Lions (Official Video)

A dán heavy metál banda, bemutatja közelgő albumának “To The Lions” című dalát.

Ez egy különleges dal, hiszen úgymond megünnepli a legnagyobb dán heavy metál fesztivált.

A banda így nyilatkozott: A “To The Lions” egy olyan dal, aminek a szövegírásába egyből belevágtunk miután hazaértünk a COPENHELL 2018-ról. Mondhatni egy nem hivatalos tisztelgés a fesztivál, színtér és a metálos hallgatóság elkötelezettsége előtt, amit a minden évben átélt klasszikus “már vége is? most mit csináljunk?” pánikhangulatban írtunk és rögzítettünk.

A dal a megegyező nevű “To The Lions” albumról van amit idén fognak kiadni.

Az album masterelését Jacob Hansen végezte a Hansen Stúdióban.

AnoxiA az előző nagylemezük, a kritikusok által is elismert “A Lapdance For The Devil” kiadása óta eltelt időt részben úton részben pedig stúdiópróbákkal töltötte, megalkotva azt a 9 dalt ami később a “To The Lions” lett. Az album zenei iránya old school heavy metál – dallamos, mégis néha nagyot üt és zúzós, bizonyos helyeken pedig egy kis modern csavart csempésztek bele. A dalok erőteljes riffek és széles skálájú vokál köré épülnek.

A “To The Lions” követi AnoxiA természetes vonulatát, nem tér el nagyban a jellegzetes AnoxiA-s heavy metál sémától. Mégis most a banda egy sokkal közvetlenebb és tisztább hangzás mellett döntött, jobban kidomborítva a dalok lényegét. A zenei irány az Iron Maident, Slayert, In Flames-t, sok más klasszikus hard rockot és 80-as évek thrash-ét idézi fel.

Gitáros Claus S. Nielsen így nyilatkozott: “A dalírást ezúttal úgy közelítettük meg, hogy egy agresszív és nyers, mégis dallamos és emlékezetes heavy metál dalt csináljunk, ami fejbevág aztán füledbe mászik. Egy igazán kellemes utazás volt, ámbár rengeteg bohó kitérője volt.”

Énekes és gitáros Lars Frederiksen így pontosított: “Meg akartuk tartani az AnoxiA stílusát, de egyúttal újítani és finomítani akartunk a hangzásunkon. Összeállva régi barátainkkal, Ole W. Bertelsennel (producer, felvétel, mixelés) és Simon Joergensennel (dob, felvétel), egy sokkal közvetlenebb és dinamikusabb hangzást hoztunk létre. Tegyük még hozzá Jacob Hansent a Hansen stúdióból az album masterelésére – ő csinálta egyébként 2000-ben néhány demónkat – aki megadta azt a végső löketet az új albumnak, amivel végre elégedettek lehettünk a hangzással.”

AnoxiA egy stabil pont a dán underground élő metál színtéren, több mint 20 évre nyúlik vissza történetük. Anoxia, aki megszállottan beleéli magát az előadásba, minden egyes fellépésbe belead mindent, mert hisznek abban, hogy ahhoz hogy a közönség jól érezze magát, a bandának is jól kell éreznie magát.

Anoxia:
Lars Frederiksen – Vokál / Gitár
Claus S. Nielsen – Gitár
Allan Nielsen – Basszusgitár
Søren Frederiksen – Dob

Facebook

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek