Lemezismertetők

WODENSTHRONE – Curse

Kiadó: Candlelight

Weboldal: myspace.com/wodensthrone

Kiadás éve: 2012

Stílus: Heathen Black metal

Brief Sum: Contains the beauty and power of nature, the ideas of paganism and everything that represent the values of a vanishing age against today’s society that runs into its own dead end. Curse is a perfect sequel of Loss with more ideas and delightful musicality.

 

Az angol Wodensthrone – Loss című bemutatkozó albumával már felhívta magára a figyelmemet. Csodálkoztam volna, ha rajtam kívül nem tűnik fel senkinek sem a lemez minősége. Úgy látszik azonban, hogy nem kellett sokat várnia a zenekarnak sem a jó hírre, ugyanis  a Candlelight Records leszerződtette őket, s a második lemezt már ők gondozzák, mely „Curse” címmel idén április végén jelent meg. Ez mindenképpen jó hír nekünk hétköznapi zenehallgatónak hisz nem csak, hogy könnyebben lehet majd hozzájutni a lemezhez, hanem egy szélesebb körben is megismerhetik a zenekart. Az ilyen típusú atmoszférikus pagan black metal, amiben a Wodensthrone utazik az egyik kedvenc zenei irányzatom közé tartozik (ha egy kicsit tisztábban akarok fogalmazni akkor olyan zenekarok jutnak eszembe róluk, mint a Moonsorrow, Emperor.), így nem csoda, hogy az első lemez pozitív benyomása óta türelmetlenül vártam merre is mozdul el a zenekar sokszínű zenei világa. Már a „Loss” sem volt egy egyszerű hallgatnivaló, ugyanis a nótákban annyi minden történik, hogy teljes odafigyeléssel érdemes csak hallgatni. Ez a második lemez végighallgatása után is maximálisan helytálló.

Az egész korong egy örvénylő hangfolyam, melynek több mint egy órás játékideje elsőre egy kicsit soknak tűnhet. Azonban a lemezt egyvégtében végighallgatva mégsem tűnik soknak. Ez nagyban köszönhető, a nótákba belepréselt ötleteknek, melyek egy folyamatosan változó, formálódó, zenei forgatagban egy önálló egységgé állnak össze. Nótákat felesleges kiemelni mindegyik hibátlan alkotás, melyben megtalálható a black metal nyers ereje, a gitárok harmonikus, dallamos riffjei és a billentyűs hangszer éteri játéka. Az összkép mégis egy nyers ám csodálatos, felemelő, hangulatos pogány metal muzsika, mely azonnal magába szippant. Megjelenik benne a természet szépsége és ereje, a pogányság eszményei, és minden, ami letűnt korunk értékeit képviseli a mai modern zsákutcába futó társadalmával szemben.

A „Curse” tehát tökéletes folytatása a „Loss”-nek még több ötlettel még magával ragadóbb zeneiséggel és nem utolsósorban nagyon jó dalokkal, és egy olyan hangulati többlettel, mely még sokáig a mindennapjaim részévé fogja képezni. Lenyűgöző!

Tracklist:

1. The Remaining Few
2. Jormungandr
3. First Light
4. The Great Darkness
5. Battle Lines
6. Wyrgthu
7. The Storm
8. The Name Of The Wind

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Brand New Album From Heathen Black Metal Band Wodensthrone

KMZ

Hot News – Wodensthrone have just finished recording their second album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek