Lemezismertetők

DARKEST HOUR – The Human Romance

Kiadó: Century Media Records

Weboldal: www.darkesthour.cc

Kiadás éve: 2011

Stílus: Melodic Death / HC

Brief Sum: It seems the band has found itself again and was able to protect the name Darkest Hour. The disappointment caused by their latest album is lost, they made it all good with Human Romance.

 

A Magyarországon úgy hat éve átfutott metalcore hullám egyik legjelentősebb képviselője egy Darkest Hour nevű zenekar volt akik igen sajátosan vegyítették a gyors hc tempókat és az In Flames, At The Gates szerű északi dallamos gitárfutamokat. A ’95-ben alakult melodic death metal banda első három lemeze még eléggé zajos, néhol fülsértő és véleményem szerint szándékosan idegőrlő hangzásvilággal bírt, kiforratlannak azonban semmiképp se nevezném. Először 2004-ben volt szerencsém elcsípni őket az akkor még rengeteg hc/metal bulinak helyet biztosító Süss Fel Napban. Azóta is hiányzik az a hely szerény véleményem szerint. Aznap este olyan élményben lehetett részem többed magammal, ami jelentősen meghatározta a zenéhez való hozzáállásomat. A zenekar akkor adta ki eddigi legdühösebb, legagresszívebb lemezét, a Hidden Hands of a Sadist Nation-t. Az utána következő Undoing Ruinnal már egy másik irány felé hajlottak a srácok. A Devin Townsenddel felvett lemezen jóval több lett a szóló, letisztult a hangzás és fogósabb, szellősebb témákkal rukkoltak elő. A soron következő Deliver Us csak fokozta ezt és megszületett rengeteg Darkest Hour sláger. Az Eternal Return címet viselő folytatás már sajnos jóval gyengébb lett, ami valószínűleg Chris Norris gitáros távozásának tudható be. Ezután a baklövés után igencsak szkeptikusan álltam az új koronghoz és féltem, hogy elkeserít majd a végeredmény.

Ezt a rossz érzést a tipikus Darkest Hour intrót követő nyitónóta a The World Engulfed In Flames azonnal elsöpörte és megnyugtatott, hogy a fiúk újra elemükben vannak. Nagyon tuti kis kezdésnek bizonyul a szám és a soron következő Savor The Kill megfejeli ezt egy kis újítással és olyan finomságokkal ami eddig nem volt rájuk jellemző. A Love As a Weapon szintén telitalálat, dallamos gitárokkal és dallamosabbnak mondható vokállal. Természetesen van itt jópár szerzemény a régi híveknek is. Ilyen a Your Everyday Disaster, ami megintcsak hatalmas gitártémákat tartalmaz, vagy épp a kíméletlen Man & Swine. Ami azonnal szemet szúr az az, hogy a gitárosok mennyire összeszoktak az utóbbi időben, hiszen az előző anyagnál és a legutóbbi pesti fellépésük alkalmával azért voltak még bizonytalanságok. Itt viszont erről szó sincs és remélem a nemsokára esedékes koncerten sem lesz ez másképp.

A Human Romance-en található még két szám amiről mindenképp érdemes beszélni, az egyik a Terra Solaris című instrumentális szerzemény, ami már kötelező egy Darkest Hour sorlemezen. A maga bő nyolc percével egy teljesen más dimenzióba képes röpíteni a hallgatót. Egyszerűen zseniális. A másik hihetetlenül eltalált darab a Severed Into Separates. Itt is nagyon bejövős a gitárdallam és nagyon északi természetesen. Én biztosan erre forgatnék klipet.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Terra Noctunus
2. The World Engulfed in Flames
3. Savor the Kill
4. Man & Swine
5. Love as a Weapon
6. Your Everyday Disaster
7. Violent By Nature
8. Purgatory
9. Severed into Separates
10. Wound
11. Terra Solaris
12. Beyond the Live you know
13. Hierarchy of Heathens (European Ltd. edition Bonus Track)

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Darkest Hour – 25. születésnapját ünnepli a metalcore csapat a Dürer Kertben

KMZ

Darkest Hour – januárban budapesti koncerttel és vendégzenekarokkal ünneplik 25 éves fennállásukat

KMZ

Hot News: Darkest Hour – Debut New Music Video For „Severed Into Separates”

KMZ

Hot News – Darkest Hour: Premiere New Video For „Your Everyday Disaster“ On www.metal-hammer.de

KMZ

Hot News – Darkest Hour: Debut New Video Online

KMZ

Hot News – Darkest Hour: Announce Additional Headlining Shows!

KMZ

Hot News – Darkest Hour: Support Machine Head On "The Eight Plague” European Tour

KMZ

Hot News – Bastardized Recordings news: Darkest Hour – “The Human Romance” Vinyl

KMZ

Darkest Hour, Bleeding Through, Beneath The Massacre, Carnifex, War From A Harlots Mouth – Koncertbeszámoló

Jillian

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek