Interjúk

Jinjer Interjú

(scroll down for English Version)

Üdvözletem! Ukrajnából származó zenekar lemezmegjelenése nem mindennapos, gondolom egy kicsit nehezebb dolgotok volt, mint másoknak! Hogyan sikerült a Napalm kiadóhoz kerülni és mennyire volt nehéz?

Hát, tényleg nem csettintésre ment. A Napalmmal való szerződés több mint 6 hosszú évnyi kemény munka eredménye. 2011 óta két albumunk jelent meg egy kis görög kiadó égisze alatt, 5 hivatalos klipet készítettünk, 300 koncertet adtunk, háromszor turnéztunk Európában, és több ezer rajongót szereztünk világszerte. Szóval ha igazán keményen dolgozol akkor a nagy kiadók általi megkeresés csak idő kérdése. A Napalm volt az első… vicces, de miután leszerződtünk velük és még nem volt meg a bejelentés, legalább három nagyobb kiadó – köztük az Artery – is szerződést ajánlott. De akkor már késő volt.

Korábban már jelent meg kiadványotok, azokról mit mondanál? Szerinted elegendő emberhez jutott el akkoriban a híretek?

Természetesen nem elég emberhez, és sajnáljuk, hogy előző albumunk, a Cloud Factory még nem volt olyan szuperül promózva és forgalmazva, mint ami a King of Everythingnek jutott a Napalm által. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy minden úgy történt, ahogy kellett. Akkor kaptunk ajánlatot egy nagy kiadótól amikor tényleg készen is álltunk rá, bár már két éve is kiadtunk egy nagyszerű albumot. Akárhogy is, az új lemez jobb, és egyben ez a kreativitásunk következő lépcsőfoka.

Mennyire erős a kapocs köztetek, ami összetart titeket? Hogy néz ki egy éjszaka, amikor a zenekar együtt van és ellazul?

Haha, most kicsit úgy tűnik, hogy elválaszthatatlanok vagyunk. Az 5 év alatt viszont, mióta Tatiana, Roman és én együtt voltunk, sok minden történt. Veszekedtünk, voltak konfliktusok… de így is még mindig együtt vagyunk. Most pedig itt az új dobosunk, Vlad Ulasevish, és igazából ez a srác olyan, mintha évek óta ismernénk egymást. Nem volt ilyen tökéletesen passzoló tagunk mióta az ex-dobosunk, Eugene Mantulin elhagyta a bandát egy tragikus 2014-es gerinctörés után. Szóval abba is jó belegondolni, hogy pont a banda ilyen fontos időszakában működik közöttünk ennyire a kémia.
Amikor pedig bulizunk… hát, mostmár nem olyan keményen, mint az első években. Öregebbek vagyunk, felelősségteljesebbek… bár még mindig ki tudjuk ereszteni a gőzt időről időre. Múlt csütörtökön tartottuk Vlad üdvözlő buliját… elég vad volt, a végén sikerült éjszakai fürdőzni egyet a Dnyeper folyóban, utána pedig nem emlékszem, hogy kerültem haza.

Jött a Napalm Records szerződés és az új album, ami július végén jelenik meg és a „King of Everything” címet viseli. Aki eddig nem ismert titeket, mit mondanál a zenétekről? Aki pedig ismert, azok milyen változást, fejlődést tapasztalhatnak majd?

Igen, közben kijött az album… bocs a kései interjú válaszért. Igazából nincs is olyan dolog, ami jobban jellemezne minket, mint a zenénk… a szavak olyan szánalmasak, a zene sokkal többre képes. De rövidre fogva: ha szereted a változatosságot a metálban, ha nyitott vagy új dolgokra, akkor biztosan imádni fogod a King of Everythinget.
Akik pedig hallották már a JINJER nevét… ez az új evolúciós lépcsőfokunk – amit szerettél a bandában, arra most rádupláztunk!

A zenétek nem úttörő, mert manapság sok hasonló groove stílusban mozgó banda jelentet meg albumot! Mit gondolsz, mennyire tudjátok magatokra vonni a figyelmet? Leginkább mi fogja meg a rajongókat, mit szoktak kiragadni a zenétekből?

Hehe, az új album kicsit eredetibb és rendhagyóbb a régi zenénknél. Mindenképpen lesznek benne lenyűgöző dolgok. De ezt leszámítva is, még hagyományos zenével is meg lehet fogni a hallgatók figyelmét, ha igazán őszintén és profin csinálod. Még a hagyományos műfajokban is ott a lehetőség az eredetiségre. Mi pedig mindig próbáltunk különböző dalokat komponálni, próbáltunk kitörni egy-egy stílus és műfaj korlátaiból. Tatianánk és a hangja pedig igazán varázslatos, nem egy mindennapos dolog, nincs igazam?

Májusban Magyarországon is koncerteztetek. Hogyan értékeled a közönséget és a ti produkciótokat? Mennyire sikerült jól?

100%-os robbanás volt. Teltházas koncertet adtunk a Dürer Kertben, és lenyűgözött minket a rajongók támogatása. Nagyon király és érzelmekkel teli este volt. A hangosítás lehet hogy nem volt a legjobb, főleg a színpadon alig hallottam magam. De király volt… Amikor például június végén a Trivium előtt játszottunk a Barba Negrában, sokkal jobb volt a hangosítás, de ott nem volt olyan kapcsolatunk a közönséggel, mert a legtöbbjük a headliner miatt volt ott. Szóval egyáltalán nem ugyanaz volt mint a Dürer Kertben egy hónappal előtte, de az is jó volt.

Idén mennyi fellépésetek lesz még? Sok helyre szeretnétek eljutni?

2017 végéig nonstop turnézunk. Mindenhova el akarunk jutni, csak kövessétek a híreinket. 2017 tavaszán mindenképpen visszatérünk Magyarországra!

Milyen sikert vársz az új lemeztől? Szerinted mennyi lemezt lehet eladni manapság, ami elfogadhatónak számít?

Az eladásokról nem tudok semmit mondani. Az üzletnek ebbe a részébe egyszerűen nem látok bele. Nekem az elsődleges az élő koncertezés… szóval ha a King of Everything koncertjei úgy fognak sikerülni szerte Európában mint a májusi budapesti koncert, akkor azt nagy sikernek fogom elkönyvelni.

Mikor szeretted meg a metál világát? Gondoltad volna valaha, hogy egy csomó rajongótok lesz, ti meg zenéltek ezerrel?

Már 11-12 éves korom óta HATALMAS metálrajongó vagyok. Basszusgitározni és bandában játszani viszont nagyon későn, 18 évesen kezdtem. 21 éves koromig pedig elképzelni sem mertem, hogy egyszer oda jutok, ahol most vagyok. Csak kedvtelésből játszottam. Aztán volt egy elég erősen depressziós időszakom, ami után teljesen átértékeltem az életemet, és… igen, kb. 22 évesen léptem erre az útra. Csak szépen apránként, több csapatváltás után csatlakoztam a JINJER soraihoz 2011-ben, és azóta sem álltam le.

Hogyan tovább, milyen tervek vannak a jövőre nézve?

Ahogy fentebb is írtam, a prioritás az, hogy minél többet zenéljünk. A Jövőre nézve az egyetlen terv a zene!

Köszönöm a válaszokat és sok sikert kívánok!

Én is köszönöm, Eugene voltam, a JINJER basszusgitárosa. Találkozzunk újra Magyarországon.


ENGLISH VERSION:

Greetings! It’s not everyday that we hear a band from Ukraine publish an album, I bet it was a little harder for you guys than for others! How did you get to Napalm and how hard was it?

Oh, definitely it wasn’t like a finger click for us. Signing with Napalm is a result of long and hard work for over 6 years. Since 2011 we released two albums on a small Greek label, 5 official videoclips, played over 300 shows, three tours around the whole Europe, made thousands of fans around the world. So working so hard make a moment when a big label contacts you just a matter of time. And Napalm was the first one… funny, but after we signed to Napalm, but before it was announced, at least three other big labels including Artery offered us a deal. But they were late.

You already had some material issued earlier, what would you tell us about those? Do you think enough people have heard about you back then?

Of course not enough, and we feel sorry that our previous album Cloud Factory didn’t have such a great promo and distribution which King of Everything got with Napalm. At the same time I believe everything happened the way it must be. We got signed with a major metal label when we were ready for it, even though we had such a great album two years ago. Anyway the new records is better, it is the next step and the new level of creativity for us.

How strong is the bond between you guys that holds you together? How does a night look like when the band blows off the steam together?

Haha, at the moment it seems we cannot be separated. But over these 5 years when me, Tatiana and Roman have been together everything has happened. We had quarrels, conflicts… though anyway we are still together. And now we have a new drummer – Vlad Ulasevish, and you know… this guy feels like an old friend we have known for ages. We haven’t had such a perfectly-fit member since Eugene Mantulin left the band, the ex-drummer who tragically broke his spine in 2014. So it is cool to realize that there is a good chemistry now between us during such an important period for the band.
And when we party.. oh it isn’t as hard as it used to be in early years. We are older, we are much more responsible… though we still blow off that steam from time to time. Last Thursday we had the welcoming party for Vlad as a new member…. and it was quite crazy, ended up swimming at night in the Dnepr river and I don’t remember how I got home.

Your new album, „King of Everything” will hit the shelves at the end of July and it will be released by Napalm Records. For those people that haven’t heard of you before, what would you say about your music? And for those that know about you already, what change or development can they expect?

Yep, by today the album is out… sorry for the delay with the interview. Well, there is nothing better than the music which can talk about us… words are so pathetic, music will much better. But to cut it short. If you like diversity in metal, if you are open-minded enough you will definitely love King of Everything
For those who are aware of JINJER… it is just the evolution of us, everything you loved about the band has just doubled!

Your music is not pioneering, as nowadays there’s lots of bands releasing albums in this groovy style! What do you think, how can you guys in particular get some attention? What’s going to get a grip on the fans, what do people usually notice about your music?

Hehe, the new album is going to be a little bit more original and untradional than our old stuff. It will definitely have some thing to impress listeners. Apart from this, even playing traditional music you can still gain people’s attention by being sincere and professional. Even in traditional genres there is a chance to be original. Also we have always tried to compose different songs, tried not to limit ourselves within one style and genre. And finally our Tatiana and her voice is something mindblowing, definitely not trivial, isn’t it?

You’ve performed in Hungary in May. How would you rate the crowd and your own production? Did you have a blast?

Yeah, it was 100% a blast. We had a sold-out show in Durer Kert, and we were impressed with fans’ support. It was a cool and very emotional gig. Maybe the sound wasn’t the best, especially on stage, I could barely hear myself. But it was cool… for example when we supported Trivium at the end of June at Barba Negra Track the sound was way better, but we didn’t have same interconnection with the crowd cause most of them came for the headliner. So it wasn’t the same at all as in Durer Kert one month before, though still good.

How many more live shows do you guys expect this year? Do you want to get to many places?

We are going to tour non-stop till the end of 2017. So we want to get everywhere, just keep tuned and follow updates. We will definitely come back to Hungary in the Spring of 2017/

What kind of success are you expecting from the new album? What do you think would be an OK amount of records to be sold nowadays? 

I cannot say anything about sales. I am just no aware of this part of the business. My priority is live shows… so I believe if King of Everything makes us have such shows as in Budapest last May all around Europe, that would be a success.

When did you get to love the world of Metal? Would you have ever thought that you were going to have a lot of fans one day and that you would be pouring out music like a steam engine? 

I have been a HUGE metal fan since the age of 11 or 12. But I started playing the bass, and playing in a band very late, when I was 18. And till I was 21 I wouldn’t ever have though I would have what I have now. I was just playing for fun. Then I had a period of deep depression, reconsidered my life completely, and… yeah, I stepped on this way when I was around 22. Just little by little, after changing several bands I joined JINJER in 2011 and never stopped since that.

What’s next? What plans do you guys have for the future?

As I said above our priority is to play as much as we can. Our only plan for the Future is music!

Thanks for the answers and best of luck! 

Thank you too, it was Eugene on bass, JINJER. See you in Hungary once again.

WEBhttp://www.jinjer-metalband.com/

Kapcsolódó cikkek

Bullet For My Valentine, Jinjer, Atreyu – Koncertbeszámoló

Némethy Zsolt

Jinjer – megjelent a Macro nagylemez, friss videoklip: Pit Of Consciousness

KMZ

Jinjer – a The Agonist mellett két újabb banda sorakozott fel az ukrán metalbanda lemezbemutató turnéjához

KMZ

Jinjer – önálló koncerttel térnek vissza decemberben Budapestre

KMZ

Jinjer – Alig két hét múlva Budapesten – megérkezett a (majdnem) teljes line-up!

KMZ

Jinjer – 3 hét múlva last-minute buli a Dürer Kertben – ma éjfélig még early bird áron válható belépő!

KMZ

Jinjer – Turnévideo érkezett; november 30-án Budapesten a Leander Kills társaságában!

KMZ

Májusban Budapestre jön a frontcsajos ukrán extrém metal banda

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek