Lemezismertetők

IN TWILIGHT’S EMBRACE – Trembling EP

Kiadó: Arachnophobia Records

Weboldal: @Bandcamp.com

Kiadás éve: 2016

Stílus: Death Metal

Brief Sum: This issue is rather short, but I have to note that it’s flawless. It aroused my curiosity to check their other records. This medley of classical extreme metal styles forms a pretty darn good music.

 

 

Az In Twilight’s Embrance nevű lengyel csapat 2003-ban alakult és már túl vannak a harmadik lemezükön. Sajnálatos módon eddig nem hallottam róluk, így a Trembling EP az első találkozásom velük, ami nem túl szerencsés, hiszen lényegében csak két saját dalról van szó.

Az EP tulajdonképpen egy ajándék a rajongóiknak, hiszen legutóbbi lemezük múlt évben jelent meg The Grim Muse címmel, és az itt szereplő két nóta vadiúj szerzemény.

Első hallásra nekem a The Crown korai dalai derengtek fel. Lendület, blackes darálás a death/thrash metal alapokra. Egyszóval igen kellemes stílus. A nagy cséplés közben pedig nem feledkeznek meg a dallamokról sem. Meglepő húzás is akad, ami igazából a feldolgozás nótában kerekedik ki leginkább, az akusztikus gitár merész használata az Into the Mouth of Madness-ben. Nem csak a végén, hanem a nóta közben is megbújva. Ez meglehetősen egyediséget kölcsönöz a dalnak.

Az Armia egy lengyel hardcore banda, a kiválasztott nóta, a Téli rege pedig 1991-es keltezésű. Érdemes meghallgatni az eredetit is, meglehetősen ötletes dal. Az átirat az In Twilight’s Embrace stílusához lett igazítva, így metalosabb lett. Van benne kis Motörhead, de a verze minduntalan a magyar Messengert juttatja eszembe. Persze ennél jóval többről van szó. A címből tudható, hogy lengyelül van előadva, ami egzotikumot kölcsönöz neki, de a legnagyobb dobás, hogy az  akusztikus gitár végigkíséri a dalt. Ez az eredetiben is így van, ott jobban is lehet hallani, lévén szellősebb a hangszerelése, mint ennek a verziónak. Egyszóval telitalálat. Nem csak az In Twilight’s Embrace korábbi dolgainak kell utánanézni, hanem az Armia-t sem árt meghallgatni.

A kiadvány meglehetősen rövid, de legalább hibátlan. Azt elérte nálam, hogy felkeltse kíváncsiságomat a többi felvétel iránt. Ezeknek a klasszikus extrém metal stílusoknak az egyvelege igazán jó zenévé áll össze.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Laughing Stock, a Burning Stake
2. Into the Mouth of Madness
3. Opowieść zimowa (Armia cover)

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Az In Twilight’s Embrace bemutatja a ‘The Grim Muse’ címadó dalát Tomas Lindberggel!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek