Lemezismertetők

THE MAGUS – ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ (Vissodomontas)

The Magus Cover231112

A különleges hellén underground szcéna egyik legismertebb és méltán híres képviselője, George Zacharopoulos/The Magus 2021-ben zárta le a Necromantia fejezetét a „To the Depths We Descend…” albummal, így tisztelegve harcostársa, Baron Blood emléke előtt.

2022 nyarának végén indította útnak The Magus néven a luciferiánus Black metalt játszó csapatát a következő tagsággal: The Magus – basszusgitár, ének, El –gitár (Soulskinner, Zaratus, Thou Art Lord, Principality of Hell), Maelstorm – dobok (Necromantia, Yoth Iria, Thou Art Lord, Principality of Hell).

Magusék idén két single-lel is jelentkeztek a debütáló nagylemez megjelenése előtt: júniusban a „Lux Tenebrarum: The Illuminating Darkness” című szerzeménnyel (érdemes megnézni a hozzá készült videót), majd ezt követte szeptember 7-én a Βυσσοδομώντας (latin átírásban Vissodomontas, ehhez a dalhoz szöveges videót készítettek, amit szintén csak ajánlani tudok).

Engem már ezzel a két éjsötét himnusszal lenyűgöztek, ezért roppant kíváncsian vártam a teljes alkotást. Október 31-én látott napvilágot egyébiránt a „ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ” a görög The Circle Music gondozásában: a teljes játékidő közel 56 percet tartalmaz, kilenc tételt foglalva magában.

Magus és zenésztársai mesterfokon elegyítik az egész album során a szélvészgyors pokoli riffeket a gitárharmóniákkal és a középtempós megoldásokkal, melyekhez okkult billentyűfutamok és az alvilágot megidéző kórusok társulnak. Itt ragadnám meg az alkalmat és felsorolom a „ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ”-on szereplő vendégzenészeket: Manos Six, King Dude, IDVex, Hel Pyre, Iraklis Gialatzides, Christos Antoniou.

A kiváló hangzásról George Emmanuel (Lucifer’s Child) gondoskodott, az album borítója pedig Harshanand Singh keze munkáját dicséri. S ahhoz, hogy megtudjuk, milyen az, amikor a blues találkozik a hellén feketefémmel, csak figyelmesen meg kell hallgatnunk a zárónótát, a „Give the Devil his due: The story”-t.

George Zacharopoulos újfent mesterművet tett le az asztalra, egy megveszekedett nagy 10-esel jutalmazom az ő és a többi muzsikus produkcióját.

Kedvenc dalok: The Fall of Man, Ama Lilith, The Peacock King

Kiadó: The Circle Music
Kiadás éve: 2023
Stílus: Black Metal
Webfacebook.com/themagus666

Tracklist:

  1. This is My Church
  2. The Fall of Man
  3. Lux Tenebrarum
  4. ΒΥΣΣΟΔΟΜΩΝΤΑΣ
  5. Idolatrous Discord
  6. Ama Lilith
  7. Negative Renaissance
  8. The Peacock King
  9. Give the Devil his due: The story

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek