Lemezismertetők

DEATHBOUND – We Deserve Much Worse

Kiadó: Dynamic Arts Records

Weboldal: www.deathbound.net

Kiadás éve: 2007

Stílus: Grindcore

 

 

 

 

A finn death/grind csapatnak ez már a hamradik nagylemeze én viszont most találkoztam először a formációval. Az info-lap szerint a korábbi lemezek a brutal-death műfajban iródtak, de eme alkotás már kifejezetten a grindcore kategóriába sorolandó. Abból viszont az igényesebb fajtába. A négyes formációban feltűnik 1-2 ismerős arc. Találkozhatunk tagokkal a The Duskfall-ból és a jó öreg Rotten Sound-ból.

Az új lemezük is ez utóbbi csapat vonalát követi, kicsit talán lightosabb, punkosabb témákkal. Nekem először a Nasum és a Brutal Thruth ugrott be, mikor elsőre meghallgattam a cd-t. Kimondott nyúlásokról szó sem lehet, ötletes az egész korong felépitése! Ha egy grindcore-ban jártas embernek azt mondom, Nasum-Inhale…-korabeli dolgokra gondoljon, akkor egyből tudni fogja, milyen is a finn srácok szerzeménye. Tulajdonképp az egész lemezt áthatja a Nasum hangulat, de mintha nyakon öntenénk egy jó adag Napalm Death-el. Egyszerű nótaszerkezetek, sok-sok groove-os téma, fogós refrének jellemzik a korongot.

A kedvenc számom a “Torn” és a “Debate or Terminate”. Előbbiben még feltűnnek a death metalos hatások, de csak a szövegben… Szimpatikus csapat hatását keltik, nekem mindenképp azok lettek! 18 számot sűritettek be 32 percbe. Ez a grindcore stílusban teljesen jó arány. Egyáltalán nem unalmas a korong, arra késztet, hogy újra és újra betegyem a lejátszóba! A hangzás kiváló, Nasum ill. Rotten Sound féle. Minden arányosan szól még a blastbeat-es témáknál is kihallani mindent.

Ajánlom minden grindcore-fannak, vagy épp azoknak, akik ismerkedni szeretnének ezzel a stilussal, de a Hc kedvelői is örömöt lelhetnek benne, ha beszerzik ezt a kiadványt!

Tracklist:

1. Deceving Shortcuts
2. End The Guessing
3. Gain Control
4. Revolutions Against Nothing
5. Connected To Confusion
6. Torn
7. Debate or Terminate
8. Preaching Back To Preachers
9. Betrayal Wears Your Face
10. No Disease Like Us
11. Final Element
12. A Fraction Of Truth
13. Never Been Worse
14. Rockthrowers Among Us
15. Landmine
16. Put The Blame On The Devil
17. Vansinne
18. Ward 77

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek