Hírek

Koncertajánló: Március 8 | Robot – Hexis (dk), Oaken, On Graves, Havária

Tukker Booking közleménye:

Hello Mindenki! Senki sem gondolta volna, de mégis megtörténik. Úgy néz ki, hogy március 8-án újból hazánkba látogat a Hexis, akik téli / tavaszi turnéjuk keretein belül fognak ellátogatni Budapestre a Robot klubjába. A dánok grooveos, metallic black metál muzsikájukkal immáron több, mint 10 éve terrorizálják a hallójáratainkat és mindez idő alatt teljesen saját útjukat járva, nagyobb kiadói támogatás nélkül érték el, hogy ne legyen olyan ember, aki ne kapná fel a fejüket a nevük hallatán. A Hexis új lemeze egyébként a francia Debemur Morti Productionsnél fog kijönni, ami azért nem kis dolog, de természetesen a zenekart ismerve tudhatjuk, hogy a sima nagylemez mellett megannyi helyen működnek közre. Nemrégiben a a Three Moons Records adta ki az eddigi összes anyagukat az első demót leszámítva egy díszcsomagolásos box set formájában. A covid sem tud annyira kifogni rajtuk, mert a mostani téli / tavaszi kör is elég masszívra sikeredett és őket ismerve a koncertdátumok száma csak gyarapodni fog, ameddig lehet. A zenekar feje Filip mellett számos tagcsere zajlott le az években, de egy ideje ugyanazok az arcok alkotják már a Hexist. Na ennyi duma elég is róluk, gyere le és nézd meg őket a Robotban, mert nem lesz mellébeszélés a részükről, csak füstgép pokol és lesújtó sludge riffek ezrei.

Na de a hazai részről sem feledkezzünk meg, mert 3 keménykötésű zenekar fogja szintén szétrobbantani a helyet. Az Oakent remélem nem kell bemutatni senkinek sem. Ha igen, akkor annyit érdemes tudni róluk, hogy az utóbbi évek egyik legbombabiztosabb zenekarává nőték ki magukat megannyi turné és koncerttel a hátuk mögött. Minden egyes bulijuk egy külön élmény: elpusztulás és újjászületés is egyben. A post metal / black elemekkel tarkított zenéjük csupán egy eszköz, hiszen a saját útját járó zenekarral van dolgunk már egy jó ideje.

A következő banda a Havária, akik annak ellenére, hogy nemrég alakultak, az egyik legintenzívebben koncertező név is egyben. 1 full lemez, 2 EP köthető hozzájuk. Anyagról anyagra egyre mocskosabb és nyersebb black metállal átitatott punkkal operálnak, élőben meg ez a két úriember semmit sem teketóriázik, szóval kötelező megnézni őket.

Az On Graves a másik olyan banda, akik csendben, de szépen kipattintottak 3 anyagot rövid időn belül. Ők is ketten vannak, mint a Havária, és szintén nem a Dream Theater-féle vonalon mozognak. Az ő zenéjük kevésbé puritánabb és több kortárs kemény zenei hatással rendelkeznek. Szerencsére ez a keménységből semmit nem vesz el tőlük, sőt.

Eredetileg a Dürerben lett volna ez a remek kis jamboree, de amint látjátok, nem ott lesz! Vannak még olcsó jegyek a Tixán, de a helyszínen is lesznek belépők! A start szigorúan 19.30-kor lesz! Köszi, ha eljöttök!

https://www.facebook.com/events/2970092773204374

Kapcsolódó cikkek

Koncertajánló: Six Score, Indoctrinate, Mass Reaction, On Graves

KMZ

Koncertajánló: Dawn Ray’d, False, Havária

KMZ

Oaken klippremier

KMZ

Koncertajánló: Leechfeast, Octopoulpe, Oaken

KMZ

Koncertajánló: Of Feather And Bone / Axis / Oaken

KMZ

Koncertajánló: Reign of Fire #1: Entrópia Architektúra / Oaken / Torn From Earth

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek